WATCH THIS SPACE BERLIN

Berlin er fuld af forladte stedet, i fuld gang med at forfalde. Men hvad der med de steder, og er de overhovedet forladte? Investorer, ravers, hjemløse og iværksættere er allesammen interesserede, men hvem får ting til at ske, og hvem har magten? Kan man vække stedet ved at besætte det, eller tage det op til folkeafstemning? Vi besøger nogle af de steder, som ikke længere er hvad de har været.

Embed

 1. Berlin has a large amount of abandoned buildings - sometimes they get torn down, sometimes they reawaken. Come with us to some of these places and learn how they managed to stay alive!
 2. Bag den nu lukkede isfabrik, som er en af tysklands ældste, har en flok på 16 slået sig ned i en blanding af mini-christiania og indianerlejr. De arbejder også for at holde området åbent, og lever i fred og harmoni med naboerne i nybyggede luksuslejligheder.
 3. Abandoned ice factory, one of Germany's oldest, which managed to survive two world wars, several fires and countless parties. This is where we are today.
  Abandoned ice factory, one of Germany's oldest, which managed to survive two world wars, several fires and countless parties. This is where we are today.
 4. A sneak peek of the abandoned ice factory - stay tuned.
 5. Den tidligere isfabrik og Teeppeeland har med den populære adresse været et eftertragtet område for investorer. Beboerne i området ønsker dog fortsat at bevare Teeppeeland og hjælper både med strøm og vand til bosætterne.
 6. Where to go if you want to see it for yourself.
  Where to go if you want to see it for yourself.
 7. Teeppeeland byder alle beboere i området og andre gæster velkommen.
 8. Behind the old ice cream factory we found TeePeeLand
 9. Franck er en af bosætterne i Teeppeeland. Her fortæller han, hvordan området omkring den gamle isfabrik er solgt til en kunstforening, der vil renovere stedet og gøre isfrabrikken til et kunsthus.
 10. In the shade of the now locked-up eisfabrik, people are living. This is one of them.
 11. Her ses udsigten fra Teeppeland. På den anden side af Spree ligger vores næste stop; Holzmarkt.
 12. Across the river is the Berlin Holzmarkt... That's where we're heading next.
  Across the river is the Berlin Holzmarkt... That's where we're heading next.
 13. Anne og Trine arbejde på at færdigredigere første film til instagram. Anne har ny polo på og Trine har lånt Oscars dameshorts.
 14. And when these busy ladies are done editing, you'll see what we found there
  And when these busy ladies are done editing, you'll see what we found there
 15. Den berømte bar 'Bar 25' blev lukket i 2010 og området blev tiltænkt et nyt initiativ 'Mediaspree', hvor der skulle opføres kontorer til mediebranchen. Berlinerne afviste initiativet ved folkeafstemning, og holdt på at dele af flodbredden skulle forblive åben for alle. Konceptet bag Holzmarkt er derfor en samling af mange små initiativer - barer, restauranter, gallerier, start-ups eller sågar børnehaver - der tilsammen danner et åbent og levende lokalområde. Nu er initiativerne så småt begyndt at rykke ind i enderne, mens det store centrum stadig er en byggeplads.
 16. Of course, you could also go and have a look
  Of course, you could also go and have a look
 17. Trine tester kaffen på Kater Blau, en af de restauranter der som nogle af de første er rykket ind på Holzmarktstraße.
 18. Vi besøger Holzmarkt.
 19. Vi har besøgt Tempelhofer Park. Se med!
 20. Now for something completely different...
 21. Mads fotograferer skatere og cyklister i solen.
Like
Share

Share

Facebook
Google+