A ragasztó stift az első számú papírragasztó

Sokféle papírragasztó létezik és mindegyiknek megvan a maga területe ahol a legjobb teljesítményt nyújtja. A ragasztó stift ebben a tekintetben univerzális. Szinte minden célra megfelel, néha még ipari alkalmazásokban is megállja a helyét.

Embed

 1. Ragasztó stift

  A ragasztó stiftek ideális és tiszta megoldást nyújtanak a háztartási és irodai alkalmazásokhoz. A ragasztó stiftek igen praktikusak, hiszen nem maszatolnak, nem lesz ragasztós semmi. Tisztán, gyorsan és egyszerűen használható, mivel nem csöpög és nem folyik. Célirányosan és könnyen kenhető, szagtalan, mosható, oldószer mentes és mérgező anyagokat nem tartalmaz. A ragasztó stifttel könnyű a tiszta, gyors, pontos és gazdaságos ragasztás. A ragasztó stift 85%-ban természetes anyagokból áll. Ma már gyártanak színes ragasztó stifteket is, amelyet ha felhordunk a papírra fokozatosan elhalványodik, majd teljesen el is tűnik. A ragasztó színe segít abban, hogy láthassuk a papír melyik felületére kentünk már a ragasztóból.

  A ragasztó stift összetétele

  A ragasztó stift mérgező anyagot nem tartalmaz, ezért használata gyemekek számára is biztonságos. A ragasztóanyag egyik összetevője egy speciális vegyület a PVP (polyvinyl-pyrrolidon), melynek hatására egyrészt kemény lesz a ragasztó, másrészt kevésbé töredezik, így könyebb a felhordása. Egy másik ártalmatlan összetevő a ragasztó stiftben a glicerin. Ez biztosítja a sima és könnyed kenhetőséget és megvédi a ragasztó stiftet a gyors kiszáradástól. Mindezek hordozó anyaga a természetes szappan.

  A ragasztó stift használata

  A ragasztó stift használatba vétele előtt vegyük le a ragasztó felületéről a védőfóliát. A ragasztó stift megragasztja a papírt, kartont, fényképet, textilt, filcet, parafát, bőrt. A ragasztott felületek összeillesztése után még rövid ideig (20 - 45 mp) korrigálhatóak. A ragasztó stift száradási ideje kb. 60 mp. A ragasztó stiftet a légmentesen záródó műanyag kupak megvédi a kiszáradástól. Használat után a ragasztó stiftet a kupakkal le kell zárni, másképp kiszárad. A ragasztó stift a fontos taneszközök listáján szerepel. Alsósoknak névvel ellátva, de felső tagozaton is követelmény és az eszközlistán szerepel.

  A ragasztó stift eltávolítása

  A munkafelületre, padlóra került ragasztó még frissen nedves kendővel könnyedén letörölhető. Száradás után a ragasztó langyos vízzel, néhány perces áztatás után eltávolítható. A ragasztó stift szinte minden textiliából könnyedén eltávolítható, vízzel kimosható.
3
Share

Share

Facebook
Google+