Pensa global, menja local i estacional

Del 27 de novembre al 3 de desembre la UOC ha celebrat la III Setmana pel Dret a l'Alimentació. Han estat set dies d’activitats centrades a explicar com el consum d’aliments locals i estacionals és beneficiós per a la nostra salut alhora que contribueix a fer un món més sostenible.

  1. Què volem dir quan parlem de producte local i de temporada? Sabem d’on prové el que mengem? Quin impacte poden tenir les nostres decisions de consum sobre el planeta?
  2. Setmana pel Dret a l'Alimentació 2017. Consum local i estacional
  3. La III Setmana pel Dret a l'Alimentació ha tingut com a protagonista el consum de proximitat i estacional. Durant la setmana, hem descobert la importància de saber la procedència dels productes que mengem, els recursos que són necessaris per a portar-los del camp a taula o quina és la millor època per a prendre certs aliments.
  4. Un cop més, la UOC s'ha sumat a la promoció dels objectius de les Nacions Unides per transformar el món, promovent el dotzè objectiu, que aspira a garantir un consum i una producció sostenibles.
  5. I al llarg de tota la setmana hem compartit els consells, receptes i recursos que les expertes i experts UOC dels Estudis de Ciències de la Salut han preparat al voltant del consum de proximitat i estacional.
  6. Per aquells més curiosos, la Biblioteca de la UOC ha preparat un monogràfic ple de recursos molt interessants sobre el tema. Els hi vols fer una ullada?
  7. I doncs, per què és important prioritzar el consum de proximitat i de temporada?
Read next page