As seen onFavicon for https://www.dr.dkdr.dk

Rystede seere efter adoptions-dokumentar: Stakkels Masho

Den danske dokumentar Adoptionens Pris chokerer, og får virkelig danskerne til tasterne på de sociale medier.

Embed

 1. Chok, vrede og sorg. Det er reaktionen hos de mange, mange danskere, der giver deres følelser frit løb oven på TV 2-Dokumentaren Adoptionens pris, som TV 2 viste i går.

  Udsendelsen beskriver en adoption, der går helt galt. Et etiopisk søskendepar, Roba på to år, og Masho på 4, adopteres til Danmark, men forholdet mellem den store pige, Masho og adoptivforældrene går helt skævt. Det ender med, at Masho bliver anbragt på et børnehjem, hvor hun får besøg af sine adoptivforældre hver tredje uge.

  På Facebook og Twitter strømmer det med fordømmelse af de danske adoptivforældre og medfølelse med Masho:
 2. -
 3. -
 4. -
 5. -
 6. -
 7. En nitte

  Et sted i dokumentaren omtaler adoptivmoderen i en telefonsamtale pigen Masho som en "nitte". Og det er virkelig noget, der får seerne til at give los:
 8. -
 9. -
 10. -
 11. Også Røde Kors' generalsekretær Anders Ladekarl hæfter sig ved dén formulering:
 12. Enkelte, som for eksempel filminstruktør Christina Rosendahl, mener dog, det er forkert at rette skytset mod adoptivforældrene:
 13. - Skam jer, Danadopt

  Og mange reaktioner retter sig da også mod adoptionsbureauet, Danadopt. Danadopts Facebook-side er i dag helt oversvømmet af vrede kommentarer. I de indlæg, Danadopt selv har postet på siden, bliver der skrevet kommentarer som "pengegriske møgsvin" og "menneskehandlere". Og rigtig mange skriver også indlæg på siden, blandt andrre Mia Dam Lundgaard:
 14. -
 15. Også Charlotte Jantzen er vred:
 16. -
 17. Og fra Heidi Johanne Danø lyder det:
 18. -
 19. Dokumentaren viser også, hvordan børnenes biologiske forældre i Etiopien føler sig snydt af adoptionsbureauet, og savner information om deres børn.  Mange af de oprørte seere kræver, at børnene, eller i hvert fald pigen Masho, skal sendes hjem til sine biologiske forældre i Etiopien.
 20. -
Like
Share

Share

Facebook
Google+