Social Media in de klas - 30 oktober 2012

Verslag van Patrick Vaanhold van de activiteit 'Social Media in de klas: hoe zet ik het structureel in' georganiseerd door Patrick Vaanhold, Frans Droog en Suzanne Lustenhouwer.

Embed

 1. In de voorbereiding voor het event, werd twitter ingezet om voorbeelden van het gebruik van sociale media in het onderwijs, uit de praktijk te halen. Zo kwam Josh Murdock met een mooi voorbeeld van een docent Engels:
 2. Aangezien het ging om het eerste The Crowd event in het oosten des lands, was er sprake van een bepaalde spanning bij met name @MeneerVaanhold ;-)
 3. In de loop van de dag kwamen zowel organisatoren als deelnemers in beweging
 4. Ruim voor aanvang werden de laatste dingen klaar gezet en getest
 5. Zoals eigenlijk bij elk The Crowd event, was ook deze bijeenkomst te volgen via een stream. Er was gekozen voor een Anymeeting sessie zodat ook het scherm met de presentatie gedeeld kon worden.
 6. Door het inzetten van de afdeling HTV (Horeca Toerisme Voeding) van de VMBO vestiging, was er een uitstekende catering beschikbaar.
 7. De Prezi die voor het presentatie deel werd gebruikt, werd voor aanvang vrijgegeven en dit werd meteen opgepikt
 8. En zo rond 17.15 kwamen de eerste deelnemers binnen druppelen en werd de stream live gezet.
  De presentatie werd door Patrick Vaanhold (@meneervaanhold) gestart met een korte introductie. Allereerst van The Crowd en daarna van de organisatoren. De introductie van The Crowd begon met de tweet van Michel van Ast waarin hij op zoek was naar iemand die een logo kon ontwerpen. Vandaar uit werd duidelijk gemaakt wat de kracht van Twitter is en waarom het event georganiseerd werd. 
 9. Social Media Wijs - De Digitale Uitdaging in het Onderwijs
 10. Suzanne vertelde over ervaringen met het gebruik van Twitter in de klas en daarnaast het bloggen en het zgn Quadbloggen waar ze sindskort mee begonnen is.
1
Share

Share

Facebook
Google+