As seen onFavicon for https://www.thecrowd.nlthecrowd.nl

Leraar met hart en ziel - 3 december 2012

Je bent leraar. Misschien net. Misschien al een aantal jaar. Maar wie ben jij? Waarom ben je leraar? En waarom kom jij daar 's ochtends je bed voor uit? Dat waren de vragen die centraal stonden vanavond. Verslag van Michel van Ast (@mvanast op Twitter)

Embed

  1. Ik denk dat 'Leraar met hart en ziel' het eerste Crowd event was waarbij een avond lang geen gebruik werd gemaakt van welk sociaal medium dan ook. Patrick Vaanhold (@MeneerVaanhold) vroeg waar de livestream bleef. Een terechte vraag want de meeste Crowd events proberen we te streamen zodat iedereen kan volgen wat er gebeurt. Ook al kun je er niet bij zijn. Hoe gaaf het ook geweest zou zijn om de ervaringen en verhalen die vanavond gedeeld werden te delen met meer dan de aanwezigen alleen... het zou geen recht hebben gedaan aan de veilige en bijna intieme sfeer die de avond wat mij betreft kenmerkte. 
  2. Naast 'veilig' en 'intiem' zijn er twee andere woorden bij mij blijven hangen: 'kwetsbaarheid' en 'verbinding'. Beide woorden vormen voor mij de link tussen het boek van Palmer (The courage to teach of Leraar met hart en ziel in het Nederlands), de ervaringen en verhalen van vanavond en datgene wat leerlingen van ons vragen. En dat is precies wat zo vreselijk moeilijk is. Ik refereerde er al eerder aan: lesgeven is een dagelijkse oefening in kwetsbaarheid. Ik vond het fijn om te ervaren dat alle deelnemers die vanavond aanwezig waren leraren zijn, op welke manier dan ook, die iedere dag opnieuw die kwetsbaarheid omarmen, verbinding met hun leerlingen creëren om op die manier krachtig leren mogelijk maken. Dus al je mij vraagt 'hoe was het?' dan heb ik daar geen ander woord voor dan het veel te slappen 'gaaf!'
  3. Deze avond smaakt naar meer. En er komt meer! Mark (@markderuijter), Koert Klevant Groen (@akklevantgroen) en Hartger Meijhuizen (@hmeihuizen) zijn voornemens deze avond te herhalen, ergens in de buurt van Zwolle of Meppel. Dus houd de activiteitenpagina in de gaten!
Like
Share

Share

Facebook
Google+