De man van glas verlaat zinkend schip

Arjen Robben kondigde gisteravond het einde van zijn interlandcarrière aan. 96 interlands heeft Robben gespeeld, en natuurlijk zijn er een paar die ons goed zijn bijgebleven. Hier de top zes met de meest memorabele momenten.

Embed

 1. 1. De beruchte wissel. Op het EK 2004, Robbens eerste eindtoernooi, laat hij zich meteen zien. Met twee assists helpt hij Nederland op een comfortabele 2-0 voorsprong. Tsjechië komt langzamerhand terug en terwijl Tsjechië al met een doelpunt is teruggekomen, wordt Robben plots gewisseld voor Paul Bosvelt. Tsjechië wint uiteindelijk met 2-3.
 2. 2004 Robben vs Czech Republic
 3. 2. De winnende penalty tegen Zweden. In de kwartfinale van het EK in 2004, komt het tot een strafschoppenserie. Edwin van der Sar hield een penalty tegen, waarna Robben de beslissende penalty wel benutte. Zo schoot Robben de ploeg naar de halve finales toe.
 4. Robben scoort winnende penalty EK 2004 Nederland Zweden
 5. 3. Oranje sloopt Frankrijk. Op het EK in 2008 trof Nederland de poule die onmogelijk door te komen leek: Frankrijk, Italië en Roemenië. Italië werd met 3-0 gepakt en ook Frankrijk moest eraan geloven; met 4-1 werd Frankrijk gepakt. Robben was belangrijk met een assist en een mooie goal. Helaas verloor Nederland in de kwartfinales van de Russen.
 6. Nederland - Frankrijk 4-1 (13/06/2008)
 7. 4. Een domper tegen Spanje. Robben mist de grootste kans van de wedstrijd in de WK-finale tegen Spanje, in 2010. Uiteindelijk wint Spanje de finale diep in de verlenging. De misser van Robben heeft iedereen nog jarenlang achtervolgd.
 8. Finale WK2010 Nederland vs Spanje - Arjen Robben mist
 9. 5. De revanche op Spanje. Op het WK 2014 troffen de Nederlanders Spanje opnieuw. Met maar liefst 5-1 werden de Spanjaarden geklopt. Robben was een van de grote mannen met twee doelpunten.
 10. Spanje VS Nederland 1-5 WK 2014
 11. 6. De veelbesproken schwalbe. Nederland won de achtste finales van Mexico met 2-1. Robben viel vlak voor tijd in het penalty, en er werd een penalty toegekend. Het was een schwalbe van Robben en elke Mexicaan zal dit moment bijblijven. Woorden zijn niet nodig.
 12. HOLANDA VS MEXICO No Era Penal
22
Share

Share

Facebook
Google+