As seen onFavicon for http://connecta.nlconnecta.nl

Kinderen als innovatieve adviseurs

Embed

  1. Tijdens de internationale conferentie van management consultants (CMC) die ik eind september bezocht werd de eerste key note speech gedaan door prinses Laurentien van Oranje. Laurentien is zelf ook adviseur en CMC-lid
  2. Het verhaal van Laurentien ging vooral over haar initiatief The Kids Council. Inmiddels hebben al zo'n 20 bedrijven een Kinder Adviesraad. Kinderen representeren daarin in de toekomst. Alles wat bedrijven en organisaties nu doen heeft immers invloed op hun toekomst. Ze verdienen daarom een stem.
  3. Kinderen blijken hele eerlijke en innovatieve adviseurs. Ze vinden eenvoudige oplossingen die ook echt werken. En kunnen in hun eigen gezin, of op hun eigen school, ook een 'change agent' zijn. Een voorbeeld: de Kid's Council van Unilever nam het initiatief voor de campagne om korter te douchen. Geen ingewikkeld verhaal, maar een concrete bijdrage aan duurzaamheid die iedereen kan leveren.
  4. Daar kunnen we dus in organisaties veel van leren. Werken aan 'grote' vraagstukken met eenvoudige oplossingen die iedereen kan toepassen.
  5. Wil je de hele key note speech luisteren? Het is de moeite waard, vind ik! Hieronder het filmpje
  6. Prinses Laurentien van Oranje key note tijdens International Consultancy Conference 2015
  7. Wat zou jij ervan vinden om kinderen te laten adviseren over jouw werk? Ik ben heel benieuwd!
Like
Share

Share

Facebook
Google+