Pere II, protagonista a Internet

Molts dels detalls de les conclusions de la investigació de Santes Creus es van difondre a través de la xarxa

Embed

 1. Ahir es van presentar els resultats de l'estudi de les Tombes Reials de Santes Creus a la Tribuna d'Arqueologia, l'última del cicle 2010-2011.

  Era una de les conferències més esperades des que van començar el 2010 els treballs de restauració i investigació científica als sepulcres de Pere II, Jaume II i Blanca d'Anjou i l'almirall Roger de Llúria

  Aquí pots seguir el procés i veure les principals conclusions de l'estudi.

 2. Reconstrucció de l'interior de la Tomba de Pere II el Gran
 3. Entre d'altres coses, es va poder veure les restitucions facials de Pere II i Blanca d'Anjou, fetes a partir de les restes trobades. Els cossos del rei i la seva nora van ser els únics que es van identificar.

  La investigació va revelar dades tan curioses com que el rei i la reina es tenyien de ros o que Blanca d'Anjou portava maquillatge.

 4. Restitució facial del rei Pere el Gran
  Restitució facial del rei Pere el Gran
 5. Diverses variants de maquillatge de la reina
  Diverses variants de maquillatge de la reina
 6. Els anàlisis també van determinar que Pere II hauria pogut morir de tuberculosi i Blanca d'Anjou del seu 10è part. A més, es va poder recollir informació sobre alimentació, tipus de vida i rituals funeraris.

  Diversos mitjans de comunicació s'han fet ressó de la investigació.

 7. A la xarxa, es van comentar àmpliament aquests resultats. Moltes persones van seguir l'streaming en directe de la Tribuna d'Arqueologia a través de patrimoni.gencat. Durant l'emissió, van dirigir preguntes i observacions a temps real als experts via Twitter. Aquests van contestar-les al final de la conferència.

  Aquest és un recull d'alguns dels tweets d'ahir que van utilitzar el hashtag #tribuna2011.

Like
Share

Share

Facebook
Google+