As seen onFavicon for http://cdn.embedly.comcdn.embedly.com

Sheraton Stockholm kommunicerar (inte)

Efter att Sheraton Stockholm vägrade regeringens gäst att äta frukost i matsalen, tog det över 12 timmar till att de kommunicerade över huvud taget.

Embed

  1. Den 25 mars 2014 presenterade regeringen sin vitbok om hur romer har behandlats historiskt i Sverige. Vitboken beskriver historien fram till år 2000, vilket har kritiserats. På morgonen blev det tydligt hur stark diskrimineringen av romer fortfarande är i Sverige, när regeringens inbjudna talare, Diana Nyman, som bodde på Sheraton Stockholm, där hon bokats in av regeringskanslitet, vägrades tillträde till frukostmatsalen. 
  2. Reaktionerna mot Sheraton blev hårda under dagen, och åtsiklliga kommenterade händelsen i sociala medier. Det tog över 12 timmar innan Sheraton kommunicerade över huvud taget, och då skedde det i form av en Facebook-status.
  3. Sedan blev det tyst, tills Sheraton plötsligt kommenterade att personalen kände sig kränkt av bemötandet i sociala medier.
  4. Och här vill man ju bara lyfta in en enda lång Twitter-sökning på Sheraton + Stockholm + Kränkt. Istället blir det bara att dyka in i Twitter-flödet med mentions ställda till @SheratonSthlm. För några svar kommer det inte från det hållet.
  5. Det är en lång väg kvar att gå innan sammhället i stort är lika vidsynta som de som syns i Sheraton Stockholms mentions. 
Like
Share

Share

Facebook
Google+