Rochiile acestei perioade

Blana artificiala a aparut pentru prima data in Est, unde era foarte solicitata si datorita pretului mai scazut. A inceput apoi sa fie purtata si in Occident, ajungand la moda datorita fenomenelor hippie-pre-ecolo din anii '70.

bymoda3958 Views
Embed

  1. Fibra de buna calitate e alba si, o data tesuta, se preteaza foarte bine l i imprimare. in India se cunostea acest lucru, imprimeurile pe bumbac fiind lourte raspandite. Durata de crestere a bumbacului este de aproximativ doua sute de zile, iar metodele de cultivare se schimba in functie de regiune. Spre sfarsitul mileniului al III-lea i.H., barbatii purtau o tunica cu maneci scurte, ce ajungea pana deasupra genunchilor, fiind prinsa cu o curea. Cei bogati imbracau peste aceasta tunica o mantie de lana ce aducea intrucatva cu o toga drapata. Trebuie remarcat ca nici grecii si romanii, nici popoarele Orientului antic nu au cunoscut pantalonii.
     intreaga Europa va adopta cu o asemenea ardoare aceasta moda, incat pur si simplu a fost nevoie sa se efectueze mai multe expeditii de vanare a balenelor. Manecile erau pana la cot, iar acesta era inconjurat de cinci volanase: doua din tesatura rochiei si trei din material de lenjerie. Rochiile acestei perioade nu aveau adesea nici o pensa la piept, de parca orice femeie putea adopta o silueta la fel de dreapta ca aceea a unui baiat. in aceasta cautare de identificare, femeia isi va taia parul foarte scurt, lasand doar un carliont sa-i iasa de sub palaria clopot, infundata pana la ochi. in acelasi timp ea a renuntat la unul din „privilegiile lenevelii": pielea alba.
    " Aceasta este insa o alta poveste. Yves Saint Laurent murmura: „Marea arta, spunea printul Metternich, este de a dura."In 12 iulie 1998, la Finala Campionatului Mondial de Fotbal, dupa meciul Iranta-Brazilia, Yves Saint Laurent a organizat o retrospectiva a celor patruzeci de ani de cand se ocupa de creatia vestimentara. Fetitele au renuntat la rochiile albe in acelasi timp cu surorile lor mai mari; fustele lor erau insa putin mai scurte si, intre 1810 si 1860, lasau sa se vada picioarele si pantalonasii de lenjerie. Catre 1880 rochiile fetitelor s-au scurtat vizibil, pana la genunchi, picioarele aparand in ciorapi negri sau in sosete scurte.

     Blana artificiala a aparut pentru prima data in Est, unde era foarte solicitata si datorita pretului mai scazut. A inceput apoi sa fie purtata si in Occident, ajungand la moda datorita fenomenelor hippie-pre-ecolo din anii '70. Astazi ea imita atat de bine blana naturala, incat de multe ori ochii admiratorilor sunt indusi in eroare. A atrage privirile este o cautare care jongleaza cu notiunea de surpriza si cu placerea descoperirii; a observa pret de o clipa glezna sub o fusta ridicata este mai excitant decat a vedea piciorul intreg aparand de sub o minijupa. Caci imaginatia partenerului trebuie pusa in miscare. Procedeele si detaliile se schimba in timp, totusi, civilizatia occidentala cunoaste doar cateva tipuri de femei ideale, la care se refera toate cele care vor sa placa tuturor si unui barbat in special.
Like
Share

Share

Facebook
Google+