#RescatemPersones

Observatori de la crisi europea amb especial enfocament al País Valencià i l'Estat Espanyol.

Embed

 1. Un dia ha durat l'estància en presó de l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa, fet que ha esperonat la indignació per la sensació d'impunitat existent respecte als responsables de la crisi. El cas arriba a la portada del New York Times.
 2. L'Unione somiglia oggi a una Chiesa corrotta, bisognosa di uno Scisma protestante: di una Riforma del credo, dei vocabolari. Di un piano con punti precisi (erano 95 le tesi di Martin Lutero). Il Papato economico va sovvertito opponendogli una fede politica. Solo così la religione dominante s'infrangerà, e Berlino dovrà scegliere: o l'Europa tedesca o la Germania europea, o l'egemonia o la parità fra Stati membri. Sempre ha dovuto scegliere in tal modo: l'Europa, disse Adenauer nel '58, "non va lasciata agli economisti".
 3. Miguel Blesa, expresident de Caja Madrid, és el primer banquer que ingressa a la presó per la crisi actual. Des de fa 20 anys, amb Mario Conde, que un banquer no xafava la presó a l'Estat espanyol. Mentrestant, l'antiga cúpula del Banc de València és imputada.
 4. Quan les polítiques d'austeritat tenen un efecte directe. Ho expliquen David Stukler i Sanjay Basu, columnistes del New York Times.
 5. La Unió Europea en escac. Una enquesta del centre PEW Research mostra una forta caiguda de la confiança en les insititucions europees, que ja no arriba al 50% de tot el continent i ha patit fortes baixades a França i a Espanya en només un any.
 6. I si els "malalts" europeus no estan al sud? 
 7. L'analista financer del diari britànic The Telegraph considera que l'últim informe del FMI declara "oficialment insolvent" a l'Estat espanyol i convida a retirar-ne els diners "ara que encara pots".
 8. Baldoví a Rajoy: "Evitar el rescat és salvar bancs a costa de les persones?"
 9. l'impacte mediàtic del cas de l'accident de metro del 3 de juliol de 2006 a València, on perderen la vida 43 persones i 47 quedaren ferides de gravetat, arriba fins a Alemanya (Süddeusche Zeitung) i França (Libération). El treball és fruit de la productora valenciana Barret Films que porta endavant el webdocumental 0responsables.com
 10. La Troika exigeix a Grècia l'acomiadament de 15.000 funcionaris com a requisit per a rebre un nou tram econòmic del "rescat".
 11. The austerity agenda looks a lot like a simple expression of upper-class preferences, wrapped in a facade of academic rigor. What the top 1 percent wants becomes what economic science says we must do.
Like
Share

Share

Facebook
Google+