#CVSLA de #sforne amb @Llegimipiulem

Va anar així i així vos ho hem volgut contar

Embed

 1. Conta'm la veritat sobre l' amor
  Conta'm la veritat sobre l' amor
 2. vam escoltar anunciar a Ferran Bataller, l’editor de l’obra, 
 3. en la presentació de @TRIAllibres 
 4. en un acte de la Fira del Llibre de València 2010 que preparaven l’edició de la novel·la valenciana més llarga escrita des del Tirant lo Blanch.
  Mesos més tard, a la festa presentació del projecte editorial i d’algunes de les obres del catàleg de TRIA, a la Societat Coral Micalet de la mateixa ciutat, vam ensumar-nos per la flaire de les paraules de l’autor que aquesta obra, que, veges tu, era Conta’m la veritat sobre l’amor, de Santiago Forné, devia ser, a més, un treball ambiciós i interessant...
 5. Doncs sí, una vegada la vam llegir, vam estar d’acord amb aquests qualificatius: extensa, ambiciosa i interessant.
  La llargària, ja se sap, no importa; tanmateix, el calibre -la densitat litarària- d’una obra, sí. I en aquesta en vam trobar. Una densitat considerable.
  De la mateixa manera que vam trobar -dins i fora de la novel·la- altres virtuts que ens van convéncer del fet que l’havíem de batallar i donar-la de llegir.
 6. Conta’m és el viatge de Víctor Verchili tot recercant una mínima certesa vital. Però és també un viatge -i això ens va captivar- arreu del País Valencià,
  que nu de la retòrica victimista i folclòrica habituals, esdevé un
  personatge més de tots els tan ben treballats i complexos que transiten
  la novel·la.

 7. Què hi trobarem: des de la identificació d’alguns lectors amb el protagonista o les seues idees, constantment tuitejades, fins a valoracions i crítiques sobre un o un altre aspecte de la novel·la. Un dels temes importants en aquest sentit, és el gruix de referències i d’anàlisis - més aviat, síntesis, certament-, sobre la prolífica i rellevant intertextualitat de Conta’m: musical, cinematogràfica i pictòrica però, sobretot, literària. Ací, sens dubte, hem d’agrair, novament, la cura de Ferran Bataller, que ha esmerçat moltes piulades a fer veure els lectors aquelles que encara no havien estat copsades... I tantes com devem entre tots haver deixat passat -o haver deixat de piular! Potent Conta’m...
 8. Finalment, a la guisa del fantàstic googlemaps que TRIAllibres va preparar per a l’ocasió, i amb ànim de dospuntzerizar al màxim si no l’experiència lectora sí la de compartir aquesta, vam demanar als participants que retrataren els espais del periple de Verchili i els compartiren a la tertúlia i al nostre grup de Flickr o mitjançant totes les seues piulades.
 9. De la mateixa manera i amb gran plaer, vam poder compartir totes aquestes experiències lectores amb els mateixos protagonistes, amb els editors i amb Santiago Forné, que ens va parlar del procés de creació de #CVSLA i de tants i tants aspectes sobre aquesta com li vam demanar.
 10. A Barcelona
 11. Presentació de 'Conta'm la veritat sobre l'amor'
  Presentació de 'Conta'm la veritat sobre l'amor'
 12. Presentació de 'Conta'm la veritat sobre l'amor'
  Presentació de 'Conta'm la veritat sobre l'amor'
Like
Share

Share

Facebook
Google+