Werken met Hart en Ziel - Wouter Torfs

Embed

  1. Waarom ik het (h)eerlijk boek van Wouter Torfs las (Start with Why! heb ik geleerd van Simon Sinek):
  2. Francis maakt ook deel uit van een trio dat elkaar om de vier maanden ont-moet voor een ontbijtconferentie onder m'n leiding @ Ter Heide in Lembeke. Een initiatief dat dit jaar in februari startte met naast Francis, Dirk Vandenberghe van Metallo Chimique en Geert De Waele van Imperator (Fr).
  3. Inderdaad kan je op deze website (storify.com/johanroels) nakijken welke boeken ik dit jaar grondig heb gelezen . Van elk boek maakte ik nadien een Storify, dat doe ik nu dus ook!
  4. Omdat de titel alleen al meer dan twintig karakters opsoupeert, heb ik er voor gekozen die niet te herhalen. De tweets zijn steeds 'quotes' uit het boek, flarden tekst die mij persoonlijk aanspreken.
  5. Jean-François Zobrist speelt een hoofdrol in het boek van Frederic Laloux: 'Reinventing Organizations'. Wouter Torfs werd tijdens de voorbereiding van 'Reinventing Organizations' geïnterviewd door Frederic Laloux. Torfs werd uiteindelijk niet als case weerhouden om het totaal aantal cases te verminderen en om het boek overzichtelijk te houden. (p49)
  6. Peter Senge's quote - van 1999 - die ik in bovenstaande tweet parafraseer, gebruikte ik reeds in 'Creatieve wisselwerking' (2001); op p158 vind je:
  7. "Our ability to affect the world around has exploded. On all levers: the macra scale and the micro scale; from altering the temperature of the planet to altering the DNA. During that time I don't see that our wisdom has increased much at all. If that imbalance between the power and our wisdom is not corrected sometime soon I don't have much hope for our projects." Peter M. Senge
  8. In "Cruciale dialogen' (2012) noem ik dat onze derde metaovertuiging: "Problemen kunnen omgezet worden in kansen." (pp 21-23)
  9. Hierbij refereer ik naar wat ik 'The NeverEnding Story of Zappos' noem. Verhaal dat dit voorjaar een opmerkelijk vervolg kreeg. Zie o.m. het artikel van de steengoede columnist Dan Pontafract: "What is happening at Zappos?":  http://www.forbes.com/sites/danpontefract/2015/05/11/what-is-happening-at-zappos/ 
  10. Mijn toevoeging heeft te maken met het verschil tussen de Gecreëerde Zelf en de Originele Zelf, wat een basiselement is van de Creatieve wisselwerking filosofie. Hierin wordt de Originele Zelf ook de 'Creative Self' genoemd. Die staat tegenover de 'Created Self', onze huidige Zelf als het ware. De Zelf die we continu dienen te 'updaten'. Gevaarlijk wordt het wanneer we tevreden, zelfvergenoegd worden met onze 'Created Self', want dan doden we in feite de 'Creative Self', i.e. Creative Interchange.
Like
Share

Share

Facebook
Google+