Scholen Slim Organiseren

Boek van Tom Van Acker (@zotvanwerk) en Yves Demaertelaere waarin ze hun toekomstbeeld van Vlaamse Scholen schetsen.

Embed

  1. Ik volg @zotvanwerk al een tijdje en, daar ik verbanden zie tussen wat hij op Twitter verkondigt en waar ik vol van ben, creatieve wisselwerking, contacteerde ik Tom via Twitter waarbij ik aanbood hem een exemplaar m'n laatste boek 'Cruciale dialogen' toe te sturen. Zoals gewoonlijk 'gratis maar niet voor niks' (heb er onderhand meer weggeschonken dan verkocht). Door een misverstand met bpost arriveerden uiteindelijk twee exemplaren op Tom's bureau. Als tegenprestatie kreeg ik #sso in de bus. En een gekregen boek 'kijk je niet even in de bek', maar lees je. Ik heb de stille hoop dat ondertussen Tom het tweede exemplaar van 'Cruciale dialogen' aan zijn partner in crime Yves heeft toegestuurd.
  2. Ik dien er wel aan toe te voegen dat ik al lang door heb dat het Onderwijs nood heeft aan het Creatief wisselwerkingsproces. Daartoe nam ik in 2013 wat initiatieven om dit proces binnen Onderwijskringen in Vlaanderen kenbaar te maken. Een avondconferentie kreeg zelfs een mooi vervolg in de vorm van een gratis dagsessie, de legendarische 'bijspijkersessie', gedurende de paasvakantie van 2013. Plaats van dit gebeuren op 5 april 2013, was uiteraard m'n uitvalsbasis (Ter Heide, 9971 Lembeke). Ondertussen, en mede daardoor, was ik in nauw contact gekomen met Bram Bruggeman (@brambruggeman) en was de 'Creatieve wisselwerking' vlam ook bij hem aangewakkerd. Omdat Bram beter geplaatst is dan ikzelf, gaf ik hem de toorts 'het introduceren van Creatieve wisselwerking (Creative Interchange) binnen scholen' door.
  3. Indien u tijdens het lezen van deze Storify 'goesting' zou krijgen om meer te weten te komen over 'Creatieve wisselwerking' (CW), AKA 'Creative Interchange' (CI), de daarop gebaseerde 'Cruciale dialogenmethodiek', en het tegenwerkend proces 'De Vicieuze Cirkel' (VC), AKA the Vicious Circle, hoef je niet direct naar de boekenwinkel te lopen. Op het internet vind je heel wat. Onder meer op deze Storify pagina's, op m'n column website creativeinterchange.be/, op slideshare.net - onder meer de PowerPoint van de eerder vermelde 'bijspijkersessie' tbv het werkveld Onderwijs:  http://www.slideshare.net/johanroels33/terugkomdag-cwpolond-05042013-jr  - en m'n gastcolums op de website van innovatief organiseren, onder meer:  http://www.innovatieforganiseren.nl/gastcolumns/het-cruciale-dialoogmodel/  BTW, 'slim organiseren' is ook 'innovatief organiseren' :-)
  4. M'n vraag is gericht aan mevrouw Mariet Vrancken, wegens a) projectleider bij het initiatief 'Scholen Slim Organiseren' van Flanders Synergy en b) aanwezig op de reeds vermelde 'bijpijkerdag' van 5 april 2013. Mariet is overigens de enige persoon die ik persoonlijk ken binnen Flanders Synergy.
Like
Share

Share

Facebook
Google+