Somen avaimet: YouTube Oulun yliopistossa 8.12.14

Somen avaimet: YouTube -koulutus järjestettiin nyt kolmatta kertaa, mutta ensimmäistä kertaa tilauskoulutuksena Oulun yliopistossa. Kohderyhmänä olivat yliopiston opiskelijalähettiläät, mutta koulutukseen osallistui myös henkilökuntaa.

Embed

 1. Somen avaimet: YouTube -koulutus on kuvattu täällä:
 2. Päivän hashtagi oli #somenavaimet, käytimme sitä sekä Instagramissa että Twitterissä.
 3. Maanantai-aamu alkaa Youtube-koulutuksella! #somenavaimet #Youtube #some #koulutus #yliopisto
  Maanantai-aamu alkaa Youtube-koulutuksella! #somenavaimet #Youtube #some #koulutus #yliopisto
 4. Koulutuksemme alkoi virallisesti kello 9.00. Olimme etukäteen suunnitelleet Facebook-ryhmässämme iltapäivän videotyöpajassa kuvattavien videoiden sisältöä ja toinen ryhmistä päätti kokoontua yliopistolle jo klo 7.00 viimeistelemään suunnitelmaa. Heidän aiheenaan oli "Opiskelijan päivä Oulun yliopistossa" ja aamutuntien aikana he ehtivät myös kuvata osan kohtauksista, mm. saapumisen yönpimeydestä kampukselle, joka todella avaa silmät - en ole niin värikkäissä tiloissa naismuistiin ollut.
 5. Ilmettä käytetään markkinoinnissa, tuo keltainen tiiliseinä ei ole kampuksen ainoa väriläiskä, kuten ehkä myöhemmin videoistamme huomaat.
 6. Tätä on opiskelu #oulunyliopisto'ssa. Opiskelijat uusi ura -lavalla #studia2014 #menepidemmälle #show #oulunpatio2014 #unioulu
  Tätä on opiskelu #oulunyliopisto'ssa. Opiskelijat uusi ura -lavalla #studia2014 #menepidemmälle #show #oulunpatio2014 #unioulu
 7. Oma osuuteni Somen avaimissa on toimia fasilitaattorina. Hoidan koulutuksen suunnittelua asiakkaan kanssa, ryhmäytän porukkaa etukäteen Facebookissa, suunnittelen päivän aikataulun ja niin edelleen.
 8. Tänään tubetetaan! #somenavaimet #menepidemmälle #unioulu #oulunyliopisto
  Tänään tubetetaan! #somenavaimet #menepidemmälle #unioulu #oulunyliopisto
 9. Päivän aluksi kerron perusteluita siitä, miksi YouTubeen kannattaa perehtyä, keitä kouluttajamme ovat (monelle paljastui vasta päivän kuluessa, millaisia staroja kouluttajamme ovatkaan) ja mitä päivän mittaan teemme.
 10. Tällä kertaa Toni Nummela ei päässyt paikalle fyysisesti, mutta Adobe Connect Pron kautta hän pystyi viettämään koko päivän kanssamme todella onnistuneesti. Videomuokkausvaiheessa hän saattoi seurata omalta ruudultaan mitä teemme ja saimme sitä kautta hyviä neuvoja. Koulutuksessamme on ylipäätään hyvää se, että yhteen paikkaan kerääntyy niin paljon erilaista ja toisiaan täydentävää kokemusta ja usein joku meistä kolmesta pystyy vastaamaan kysymykseen, jos se, jolta sitä alunperin kysyttiin ei asiasta tiedä.
 11. @toninummela tänään etäopena #somenavaimet #youtubefi #twpa
  @toninummela tänään etäopena #somenavaimet #youtubefi #twpa
 12. Liveraportointi jäi päivän mittaan aika vähäiseksi, sillä olimme niin vahvasti läsnä imemässä tietoa toisiltamme. Tyhjiä hetkiä ei juuri ollut.
 13. Lounaan jälkeen Eetu liittyi joukkoomme (aamun lentokenttäepisodin jälkeen) kertomaan oman tarinansa (joka aina rohkaisee meitä kamera-arkoja ihmisiä) sekä siitä, millaisia YouTube-yhteistyökuvioita hänellä ja muilla tubettajilla on.
 14. @eeddspeaks kertoo oman tarinansa ja #youtubefi vinkkinsä #somenavaimet #twpa
  @eeddspeaks kertoo oman tarinansa ja #youtubefi vinkkinsä #somenavaimet #twpa
 15. Päivän aikana ehdimme viitata monta kertaa elokuussa pidettyyn ensimmäiseen Tubeconiin, kunnes meiltä sitten kysyttiin, että mikä se oikein on. Vastaus kysymykseen löytyi tietysti YouTubesta.
 16. TubeCon 2014 - KIITOS JA KUMARRUS!
 17. Eetusta on muuten pitkä (4-sivuinen!) juttu uudessa Matkaan-lehdessä, jossa todetaan, että hän on monelle virtuaalinen isoveli. Eetu totesikin, että hänestä on hieman pelottavaa, että nuoret kertovat hänelle asioita, joita eivät vanhemmilleen kerro.
 18. .@eeddspeaks-Eetusta on 4 sivun juttu VR:n #matkaan-lehdessä. #youtubefi #twpa
  .@eeddspeaks-Eetusta on 4 sivun juttu VR:n #matkaan-lehdessä. #youtubefi #twpa
 19. Lue koko juttu:
 20. Kaitsu Rinkinen kertoi meille monta mielenkiintoista asiaa, mm. sen, miten YouTube itse nykyään luokittelee erilaiset kanavastrategiat. Viraalivideoista puhutaan paljon, mutta ehkä organisaation kannattaa valita kanavalleen muunlaisia tavoitteita.
Like
Share

Share

Facebook
Google+