As seen onFavicon for http://www.324.cat324.cat

11 de Setembre 1714 a Twitter #11set1714

Setembre de 1714, les tropes de Felip V preparen l'assalt a Barcelona, la Guerra de Successió està a punt d'acabar però encara ha de viure el seu moment més dramàtic. 3cat24.cat ens permetrà conèixer aquest moment en temps real a través de Twitter.

Embed

  1. 12 de setembre: Barcelona ha capitulat, només resisteix Cardona. Alguns llibres interessants per conèixer la Catalunya del segle XVIII. Gràcies a tots que heu seguit aquest Storify.  
  2. 11 de setembre: després d'una jornada de combat intens, les autoritats catalanes han decidit pactar la capitulació o la rendició. Els borbònics només volen una victòria sense pràcticamente condicions pels enemics. 

    En les guerres de setge, la capitulació oferia certes garanties als defensors. Però una rendició, tal com volia Felip V, podria deixar als vençuts a la voluntat del conqueridor. 

  3. 11 de setembre: wargames.cat ofereix a la seva publicació "Urna de l'Honor" aquest mapa per seguir el començament de l'assalt borbònic.També hi ha més recursos per conèixer més dades sobre el setge de Barcelona. 

  4. 11 de setembre: molts defensors s'encomanen a la bandera de Santa Eulàlia, durants el forts combats a Barcelona. Quin era el significat d'aquesta bandera?
Like
Share

Share

Facebook
Google+