As seen onFavicon for http://cdn.embedly.comcdn.embedly.com

Met de muziek mee, van Groningen naar Los Angeles, via Straatsburg, en Utrecht naar Amsterdam, Austin, TX en...

MET DE MUZIEK MEE, MIJN VERHAAL. In september 2012 ontving ik via mijn website DutchessAbroad.com een verzoek van journalist Herman Sandman of hij mij mocht interviewen ten behoeve van de biografie van mijn ex-man Albert H. Alberts aka Appie Alberts lead van AA and the Doctors.

Embed

 1. Dat ik zou meewerken had Appie niet gedacht, hij staat immers niet vermeld op mijn website, en dat terwijl ik toch dankzij hem in Amerika verzeild raakte, zoals hij aan Herman had verteld.
 2. Boek over chemicus en muzikant Appie Alberts - RTV Noord
 3. Na een maand of twee ga ik akkoord, maar alleen wanneer ik inzage krijg in wat Herman doet met mijn per e-mail verzonden teksten. Dat de komende twaalf maanden in het teken zouden staan van een lang vervlogen tijd, had ik niet zo snel in de gaten. 
  Het jaar met mijn ex, noem ik de periode november 2012-november 2013 nu. 

  Praktisch een jaar nadat ik mijn medewerking toezegde kwam het boek uit. De eerste beelden van deze video tonen Appie met saxofoon op het grasveld voor Martinikerkhof nr. 22. Toen ik hem ontmoette in 1971, woonde hij op zolder van het witgekalkte kraakhuis. De rechterkant (vanuit oogpunt van de camera) was onbewoonbaar verklaard.
 4. Tijdens de laatste week van mijn schoolvakantie was ik met een vriendin naar een concert van Cuby in Wildervank geweest. Er was geen plaats meer voor ons in de bus terug naar Groningen, en we kregen een lift van Gineke Alberts, en haar toenmalige vriend. Omdat we de bus naar Roden gemist hadden mochten we bij haar logeren. Wat een verrassing toen bleek dat Appie haar broer was! We moesten op mijn vrije middag maar eens thee gaan drinken bij haar vond hij. Konden we daarna naar de Chinees.  
 5. LEON RUSSELL /// 7. Ballad Of Mad Dogs & Englishmen - (Leon Russell And The Shelter People) - (1971)
 6. We spraken af bij de Vlaamsche Reus waar we elkaar voor het eerst hadden ontmoet, en van daar fietsten we naar Martinikerkhof 22, waar hij me vol trots de gelambriseerde zolder met het prachtig uitzicht van de Martinitoren liet zien. Hij deed voor hoe je in de vensterbank kon klimmen, en haalde zijn dwarsfluit uit de met fluweel gevoerde cassette, en verleidde me met zijn spel. Zijn vrienden Hans en Joke vonden het geen goed idee dat de 24-jarige Drs. in de Chemie zo'n jong vriendinnetje had. En dus negeerde hij me. Hij had ons vergeleken met Leon Russell en Emily in de film Mad Dogs and Englishmen, dus ging 'uit' er bij mij niet in.
 7. Op Terschelling had Appie Robb Buitenman ontmoet. Robb kwam op de terugreis van het eiland naar zijn woonplaats Amsterdam bij Appie langs met zijn vriend Kick, een tandarts die later meubelmaker zou worden. Robb introduceerde  J.J. Cale bij ons —ja, ik was toch zo nu en dan weer van de partij. 
 8. Een jaar nadat we elkaar ontmoetten, ik was zestien, trok ik op Appie's verzoek bij hem in. Ik zat na het maken van mijn huiswerk vaak op de grond voor de platenspeler, om die aan en uit te zetten zodat ik de de lyrics van de songs die Appie, Gerrit Veen, en Gijs (Ger) Bol wilden repeteren kon noteren. Zelf zong ik ook wel eens mee tijdens repetities in de studio die Gijs aan huis had. 
 9. 'Our house' was al een favoriet, wanneer ik er nu naar luister zie ik 't Koffieboontje voor me, de espressobar op een steenworp afstand van het Martinikerkhof, waar ik met klasgenootjes van het Heijmans College tussen de middag heen ging. Het was daar dat we op 18 september 1970 hoorden dat Jimi Hendrix dood was. 

  Wat vond ik het prachtig dat ik mijn 'thuis' had gevonden bij Appie. Kachel aan, bloemen op tafel, en Jinks de kater in de vensterbank. 'sMorgens gingen we samen de deur uit, Appie naar het lab, ik naar school. 
 10. Hij kwam voor de lunch thuis. We kookten ons potje op een twee-pits butagas stelletje, poedelden aan de wastafel, en na de wekelijkse maaltijd bij zijn moeder op donderdagavond gingen Appie, Gineke en ik om de beurt bij haar onder de douche. Op zonnige zaterdagen openden we de ramen voor en achter wijd, en maakten we op 'Here Comes The Sun King' de kamer en-suite schoon.
 11. Het concert van Lou Reed was Appie's verjaardagsgeschenk voor hemzelf. We waren vroeg, en zagen de muzikanten de artiesteningang van het Concertgebouw ingaan. We logeerden in de Gravenstraat bij Robb Buitenman en Loes Egas, of in Edam bij Rik Zaal en zijn toenmalige vrouw Tineke de Boer. Een jaar eerder had Appie me voor het eerst meegenomen naar Rik en Tineke, hun 'kinderpoes' Sanneke was toen nog maar net geboren. 
 12. Marc Bolan * Organ Blues
 13. Toen Appie thuis kwam met het bericht dat hij een Post-Doctoral Fellowship aangeboden had gekregen aan de Universiteit van Californië in Los Angeles (UCLA), kwam een song van T. Rex meteen in gedachten. We zouden naar het (wilde) westen gaan, de zon volgend tot aan de Still Oceaan. 

  Over ons Amerikaans avontuur, hoe we op klompen de westelijke staten van Amerika ontdekten, en ik mijn passie vond voor Design, moderne dans, yoga, de gezonde keuken, en fitness is een verhaal op zich, en daarom ...
  Wordt vervolgd.
 14. Waarop ik twitterde: vind ik leuk, toevallig gisteren contact met oude vriend uit L.A. anno 1975 die dat ook vond.
  H.S.: precies. Maar ja: het is de story of his life. 
  JvP: inderdaad #storyofhislife alle begin is mooi :-) #doubledutch
1
Share

Share

Facebook
Google+