En twittrande sammanfattning från kvällens #applevaka

Det var pressträffen där Steve Jobs inte var med, där arvtagaren Tim Cooks skulle träffa applepubliken för första gången och där Iphone5 skulle släppas. Men av det sistnämnda blev inget. Ett antiklimax för oss som mest av allt ser hela Apple-eventet som nördig underhållning.

Embed

 1. Och kanske sammanfattas känslan bäst såhär:

 2. Men vi börjar i rätt ände. Tim Cook välkomnade, utan blåjeans, men i övrigt lika svartklädd som Steve Jobs. Men det fick vi bara se på bilder i olika livebloggar.
 3. Sådana fanns såklart tusentals av. Och man kan diskutera om det är ett smart drag eller inte av Apple. Kanske innebär det att det finns utrymme för fler aktörer att analysera, att det ökar intresset. Själv tycker jag bara att det gör mig mer arg. 


  Den första timmen av eventet handlade allra mest om Apple-reklam.

 4. Konstiga nyheter presenterades, som att Apple gjort en egen vykortsapp. För tre dollar kan man göra sina bilder till vykort, likt det posten redan lanserat i Sverige.
 5. Iphone gick också igenom nyhetern i sitt nya operativsystem. De flesta redan kända, men det blev tydligt att flera redan etablerade appar, som Whatsapp eller Viber nu kommer att få svårt på Apple-marknaden.
 6. Apple gav också ett slutdatum när de här funktionerna släpptes (där just intern sms-tjänst, ett nytt notis-system och att man snabbar kommer åt kameran är de kanske största nyheterna).
 7. Andra nya funktioner var en slags positionsdelare.
 8. Och sedan. Nyheten. Bekräftelsen på det som redan läckt ut.
 9. Ett antiklimax för oss som ville bli underhållna med ny, banbrytande form, nya funktioner. Men istället fick vi nöja oss med en Iphone4S som ser exakt likadan ut som Iphone4 på utsidan.
 10. Sedan kom Apples ess. Röststyrning. Min spontana reaktion:
 11. Men flera reagerade positivt. Inte minst för att de nu kan åka bil och hantera sin telefon utan att bli trafikfara. Men också för många med funktionshinder, eller utan syn.
  Och även för oss andra finns många häftiga funktioner. Röststyrningen kallas "Siri" och är en slags digital betjänt vi kan ger ordrar till. Vi kan diktera våra sms, ställa frågor som hon googlar och ger svar på och vi kan boka möten direkt i kalendern.
  De tidigare exempel på röststyrning vi sett har knappast varit banbrytande. Och även om det är på pappret låter lovande är jag inte lika säker på att det slår väl ut.
Like
Share

Share

Facebook
Google+