Världens snabbaste pudel

Onekligen blev morgonen intressant när Miljöpartiets språkrör Åsa Romson valde att förklara att anonyma bloggare inte ska få vara det mer. För det var vad hon sa. Världens snabbaste pudel, möjligen slagen av Marcus Birro när han skulle bli partiledare för KD, blev det.

Embed

 1. Linus skriver också en sammanfattning som är bra att läsa för att få en övergripande bild av vad som faktiskt hände. 
 2. Följande är de radioinslag som det handlar om. 
 3. Det är intressant när partiet sedan förklarar att det är ett missförstånd. Svårt när språkröret faktiskt sagt just detta. Men de jobbar vidare enligt den förklaringsmodellen. 
 4. Emanuel ser till att ge plats för frågan på Sveriges Radio. 
 5. Även om pudeln var snabb så kan man lugnt säga att den inte riktigt föll i god jord. Det är en fråga som knappast bara förklaras med "missförstånd" eftersom den dels bygger på att det uppenbarligen är så att språkrör och arbetsgrupp är osynkade, och att språkröret inte är synkad med frågan. 
 6. Genom att använda "näthat mot unga tjejer" (observera att det är en ganska specifik målgrupp man vill skydda) så försöker man nu anlägga "självförvållad missuppfattning" - en nyordsskapelse som kommer bli väl använd. Jag sa något som är helt åt helvete - det är därmed en självförvållad missuppfattning. Alltså är det fortfarande egentligen lyssnaren som missuppfattat - inte partiet som gjort fel. 
 7. Arbetet med att försöka att rädda själva förslaget är hårt och idogt. Sveriges Radio ställer upp. 
 8. Det hade varit tjänstefel av Piratpartiet att inte använda den här situationen. Det här är ju vår hemmaarena. Det gjorde Anna Troberg genom att debattera med Åsa Romson och blogga. 
 9. Dagen efter visar det sig vara ännu rörigare. Då visar det sig i att det förslag som Åsa Romson uppenbarligen läst så stod det verkligen att bloggare inte skulle kunna vara anonyma. Debaclet är episkt. 
 10. Assarsson gör en rejäl genomgång av det hela. Och ja - Miljöpartiet ljög faktiskt. 
 11. Det intressanta är att de här frågorna är inte nya och Åsa Romsons uttalande är inte så far fetched som det verkar. Förslaget om att bloggare ska registreras har funnits länge. Redan 2008 föreslogs det inom EU. 
Like
Share

Share

Facebook
Google+