#banksyinstockholm

Söndagens roligaste var nog ändå #banksyinstockholm. En total pr-stunt som fick kulturhipsters på fötter. Och inte nog med det - den ganska aktiva klungan som in twittercensus är lite orange-grön gick berzerk.

byDeeped Niclas Strandh1 Like305 Views
Favicon for https://twitter.com
twitter.com
173 views
Favicon for http://storify.com
storify.com
132 views
Embed

  1. Jag fascineras av Banksy eftersom han, hon, dem lyckats att hålla sig väldigt väldigt anonyma under många år - mycket utifrån det faktum att det hela just handlar om anonymitet. Och att skapa ett fenomen som i sig ifrågasätter i princip allt från individualism, personens del i konsten men också oerhört mycket runt vad det innebär att leva i en medialiserad värld. 
  2. Banksy ifrågasätter inte bara konsten utan lika mycket vad det är att vara någon. Vad det innebär att skapa något? Vem äger det? Vem är det som är sann?
  3. Onekligen blev det i slutänden en riktigt bra PR-kupp. För Banksy.
  4. Oavsett om Banksy hade något med den att göra eller om det var något som - i sann Banksy-anda - faktiskt lånade namnet och gjorde ett konstverk av själva lånandet så blev det intressant. 
  5. Uppenbarligen var det många som kände sig manade att leta reda på utställningen. 
  6. Det finns saker som är uttänkta - och andra som är ännu mer uttänkta. Hela plotten och genomförandet känns minst sagt väl uttänkt. 
  7. Nån måste säga sanningen. Eller försöka på något sätt skapa ordning i det hela. 
  8. Till slut landar polletten. 
  9. Samtidigt ville ändå många tro... hoppet fanns ju där...
  10. Finns mängder av möjliga tolkningar. Handlar det om konst? Om att man iscensatt det här just i Stockholm vars klotterpolicy är vida känd som hårdför och som valt att definiera all street art som klotter och därmed förbjuden?
1
Share

Share

Facebook
Google+