As seen onFavicon for http://frikultur.dkfrikultur.dk

Venstrefløjen i opbrud

Regeringens aftale med Venstre og de Konservative har ledt til en massiv tillidskrise på venstrefløjen. Hvis Enhedslisten tager konsekvensen, og trækker stikket på regeringen, åbner det nye muligheder, skriver venstrefløjsblogger.

Embed

 1. faux bricks, past their prime
  faux bricks, past their prime
 2. »Er forarget over, at de konservative nu vil forgylde de rigeste yderligere efter ti fede år med en sænkning af topskatten. Det er hamrende asocialt. SF vil i stedet indføre millionærskat for de rigeste og bruge pengene på lempelser i bunden til gavn for alle!«
 3. Sådan skrev Thor Møger på sin Facebook-profil, kort før valget i 2011, der skulle gøre ham til Danmarks nye og hidtil yngste skatteminister. Fredag aften indgik regeringen så en skatteaftale med Venstre og Konservative og forkastede således den aftale, den havde forhandlet med Enhedslisten.
 4. For en gang skyld var det mest misbrugte ord i danske mediers rubrikker på sin plads. Enhedslisten i almindelighed og Johanne Schmidt Nielsen i særdeleshed var rasende. Regeringen pissede på sine vælgere og Enhedslisten var ikke længere dens støtteparti, fortalte hun de danske medier.
 5. I sin blog på Modkraft skriver venstrefløjsblogger Eskil Halberg, at tillidskrisen på venstrefløjen bør føre til, at Enhedslisten trækker stikket og lader regeringen vælte. Men vil man på venstrefløjen virkelig gerne se VKO-regeringen vende tilbage? Det behøver den ikke, siger Halberg:

  »Sagen er imidlertid den, at Venstre som det ser ud nu, ville kunne få flertal uden DF. Hermed undgår man den nationalkonservative kultur og værdipolitik, hvis der blev valg i morgen, og man kan ”nøjes” med den neoliberale økonomisk politik. Meget lidt mistes altså hvis Enhedslisten trækker stikket ved finanslovsforhandlingerne til efteråret. Og som det ser ud nu slipper man endda for DF’s politik.«

  Udsigten til en snarligt kommende liberal regering, vi tvinge venstrefløjen ud i et grundlæggende opgør. Det mener Eskil Halberg er tiltrængt, da den siddende regering ikke fører en politik der er væsensforskellig fra den tidligere:

  »Venstrefløjens problemer er så omfattende, at det ikke længere handler om et folketingsvalg eller ej, men om en grundlæggende gentænkning af et politisk projekt.«
Like
Share

Share

Facebook
Google+