As seen onFavicon for https://www.b.dkb.dk

Cocio-bajeren fik et kort liv

Mikrobryggeriet Mikkeller opfandt i efteråret en øl brygget på chokolade. Den blev døbt Cocio Bajer efter inspiration fra pølsevognens lune cacaomælk. Men allerede efter få uger fik den dødsstødet, selv om den ifølge bryggeren smagte 'sindssygt godt'. Se vores storify om, hvad der skete.

Embed

 1. Det startede med en sjov opdatering på det sprudlende københavnske mikrobryggeri Mikkellers blog i november. Under overskriften 'Cocio bajer' fortæller bryggeriet om de danske pølsevogne og traditionen med at drikke en lun cacaomælk til sin hotter.

  Vi ringede og snakkede med Mikkeller om den nye øl, som var brygget på sød belgisk chokolade og mælkesukker - og vi ringede selvfølgelig også til Cocio og spurgte, hvad de mente om navnet. Så skrev vi historien under overskriften: Bryggeri lancerer Cocio-bajer - uden at spørge Cocio. 

  Den røg ud på Twitter:
 2. Og problemet med navnet blev hurtigt fanget af bl.a. juridiske eksperter og andre med interesse i brand-beskyttelse: 
 3. Men næste dag var blogposten om Cocio-bajeren taget af Mikkellers hjemmeside og erstattet med et noget lunkent dementi:
 4. Der var åbenbart ikke helt styr på markedsføringen hos det lille bryggeri. Mikkellers Cocio bajer-link optræder da også flere steder på nettet. Bl.a. her på Twitter to dage før artiklen på B.dk:
 5. Og her hos det øl-sociale medie (eller sociale øl-medie) Untappd, hvor brugerne smager og rater Cocio-bajeren:
 6. Her er en af dem, Johan S., som giver 3 af 5 stjerner til chokolade-øllen. Den lander dog på et fint gennemsnit på 4 stjerner, så den må være god:
 7. Men hvad skete der egentlig med den gode og innovative øl?
  Vi er vendt tilbage til Mikkeller for at få afslutningen på historien. Grundlægger og ejer Mikkel Borg Bjergsø fortæller, at sagen er afsluttet i fordragelighed med Cocio-folkene, og at det kun blev til det ene bryg.
  - Øllen findes ikke mere, så der er ikke mere at at snakke om, siger Mikkel Bjergsø.
  Som dog ikke helt kan afvise, at Cocio-bajeren genopstår under et andet navn:
  - Måske. Jeg kan ikke sige det. Men den smagte sindssygt godt!

  Så måske er der håb om, at alle dem, der fik lyst til at smage en øl inspireret af pølsevognens lune cacaomælk, alligevel får chancen engang i fremtiden.

  Som en ironisk krølle på historien fortæller Mikkkeller-ejeren, at han udmærket forstår Cocios følelser for deres eget brand. Mikkeller er nemlig selv i øjeblikket udsat for noget i samme boldgade, nemlig et italiensk mikrobryggeri, som ifølge Mikkel Bjergsø lukrerer på Mikkeller-brandet. Det italienske bryggeri hedder Mukkeller.

  Her er nogle af Mukkellers øl ratet på et andet øl-socialt medie, ratebeer:
 8. Mikkeller er dog ifølge Mikkel Bjergsø blevet rådet til at lade sagen ligge indtil videre. Og det gør vi også. Til gengæld kan vi fortælle, at Mikkeller til marts åbner en ny bar på Nørrebro. Det skriver de på deres blog:
 9. Måske får man smage en chokoladeøl der - engang.
Like
Share

Share

Facebook
Google+