Les xarxes socials criden #ningúdormintalcarrer

“A Barcelona hi ha més de 3.000 persones sense llar. Cada nit 800 dormen al carrer. Cap d’aquests homes i dones s’hauria imaginat mai viure entre cartrons. També tenien casa i feina. Això que potser tu tens avui”.

Embed

 1. “A Barcelona hi ha més de 3.000 persones sense llar. Cada nit 800 dormen al carrer. Cap d’aquests homes i dones s’hauria imaginat mai viure entre cartrons. També tenien casa i feina. Això que potser tu tens avui”. 
  Amb aquest missatge, la campanya Ningú dormint al carrer! d'Arrels Fundació vol apropar-se a la ciutadania per sensibilitzar sobre la problemàtica del sensellarisme, en un país on hi ha 100 pisos buits per cada persona que no té sostre. De petit, ningú s’imagina que de gran viurà al carrer però la realitat és que, actualment, el 30% de la població catalana viu en pobresa i prop del 15% de les persones que treballen estan en situació d’exclusió. Amb l’objectiu de demanar polítiques socials i de vivenda justes, el crit de #ningudormintalcarrer ha volgut estar present a l'entorn online y offline, fomentant la participació i oferint eines perquè els ciutadans s'impliquin en el canvi. 
 2. "Ningú dormint al carrer!"
 3. El web de campanya ofereix més d’una desena de possibilitats de col·laboració i dóna eines perquè els propis ciutadans puguin sumar-se al crit i col·laborar en la difusió del missatge. Enganxines, guardioles per recaptar fons o cors de cartró que han passejat durant setmanes pels carrers de Barcelona són només alguns dels materials utilitzats per la difusió.
 4. L'estratègia seguida per Arrels Fundació fa ús d'un llenguatge proper i directe que anima a la participació des del tu a tu, convertint al ciutadà en un agent de transformació social. La fotografia també és entesa com a instrument de canvi, fomentant un ús responsable i transformador de les imatges que ens apropa a la idea que acabar amb el sensellarisme és cosa de tots.
 5. Antonio, sempre disposat a col.laborar per a què #ningudormintalcarrer
  Antonio, sempre disposat a col.laborar per a què #ningudormintalcarrer
 6. A banda de l'acció al carrer, sense cap dubte la campanya ha agafat embranzida a través de les xarxes socials. InstagramTwitter i Facebook s’han convertit en els principals altaveus d'aquest missatge que, en tan sols dos mesos, ja ha rebut més de 1.500 respostes de la ciutadania. Gairebé 200 persones han afegit un cor de cartró al seu perfil de Facebook. 913 twits i 220 fotografies a Instagram també s'han sumat al crit de #ningudormintalcarrer.
 7. Alumnes de 2° d'Integració Social de l'escola CEIR també diuen #ningudormintalcarrer
  Alumnes de 2° d'Integració Social de l'escola CEIR també diuen #ningudormintalcarrer
 8. Un missatge potent, una bona estratègia i una clara voluntat de canvi són els ingredients de l'èxit de Ningú dormint al carrer!, una campanya que engloba la veu de treballadors, persones ateses, voluntaris, socis i ciutadans en un sol crit a favor del canvi i la justícia social. Però el paper que ha jugat l'entitat a les xarxes socials, afavorint un diàleg positiu, participatiu i transformador, també ha estat essencial pel triomf. Una escolta activa i un feedback constant s'imposen com a elements clau per a la captació de nous socis i seguidors. Altra vegada es demostra el poder del Social Media en la generació d’una consciència col·lectiva i a favor de la implicació ciutadana.
1
Share

Share

Facebook
Google+