Schaliegas verboden in Nederland tot 2023!? €50-100 mld opbrengen #Tegenlicht meetup

Tot 2023 is het verboden om hier te boren naar schaliegas. Waarom? hoe zit het in Nederland? Hoe streng zijn de milieu wetten hier? Hoeveel schaliegas is er beschikbaar? Hebben we het gas nodig? 3 interviews met voorstanders

Embed

 1. #Tegenlicht deed iets interessant en lieten 2 films over fracking zien. In week 1 hele negatieve GasLand. over het vergiftigen van het drinkwater en giga dominantie van de lobby van big Gas en Oil companies samen met Dick Cheney. Als je deze film kijkt wil je nooit iets met Fracking te maken hebben
 2. En in week 2 een positieve film FrackingCowboys die liet zien hoe USA nu totaal onafhankelijk is en dat er nog eenvoudig 2x zoveel gas en olie uit de grond kan komen. Over de innovatie die heeft plaatsgevonden waardoor voor $50 per vat nu olie kan gewonnen. Ook dat er nu 1 miljoen putten geslagen zijn met heel weinig problemen.
 3. Rene Peter, Business Director Gas Technology is bij @TNO verantwoordelijk als account manager voor Shell (19 jaar). Hij doet, naar eigen zeggen, objectief onderzoek naar Schaliegas. Wat is de situatie rondom Aardgas? Ik interviewde hem tijdens de meeting van #tegenlicht Hoeveel m3 hebben we nog? Wat is er aan schaliegas beschikbaar? We weten het niet maar schatting is 200-500 miljard m3. Wat moet er gebeuren om het uit te zoeken (proefboringen) en wat kost het om naar boven te krijgen? Kosten winning zijn 2ct/m3 voor gewoon aardgas en 10 ct voor schiegas terwijl de opbrengst nu 17ct is. Zijn advies is dan ook om het te laten zitten terwijl het gewone gas er nog vloeit.
 4. Rene Peters TNO: Feiten rondom NL Aard/Schalie Gas#tegenlicht
 5. FD journalist Remco de Boer schreef het boek "Tussen Hoogmoed en Hysterie" hoe grassroots anti Schaliegas actievoerders via Angst, Onderzekerheid & Wantrouwen Nederland op slot zette voor schaliegas. Hij vertelde op #tegenlicht meetup nav van de Frackingfilm hoe ze dat aanpakte!

  Ook hadden we het over actievoerders tegen wind en zonne energie. Wat kan een samenleving nog doen tegen een kleine groep intelligente gemotiveerde actievoerders?
  Het €40 boek is helaas uitverkocht. Remco de Boer stelt het NIET beschikbaar als Ebook (ban voor piraterij) en doet ook geen nieuwe druk 1000+ exemplaren verkocht in eigen beheer.
 6. Remco de Boer FD: Hoe actievoerders schaliegas verboden kregen in NL tot 2023 #tegenlicht
 7. Tijdens de #tegenlicht meetup interview ik Frank die boer, directeur van het fracking bedrijf cuadrillaresources.nl/ dat in de UK en in Nederland aan fracking doet. Waar komt het bedrijf vandaan, waarom kan fracking in Nederland prima en hoe stelt hij voor om samen met de milieu beweging samen te werken met proefboringen zodat we weten wat er kan in nederland, hoeveel miljarden m3 er € er in de grond zitten en wanneer het beste moment is om het te gebruiken.
 8. 200-500 mld m3 schaliegas fracken in NL. Frank de Boer CEO Cuadrilla #tegenlicht
 9. Gasland. The Bad, the Real Bad and the Worst about fracking!

  In de VS hebben ze al jaren ervaring met wat ze daar Fracking noemen. Filmmaker Josh Fox, woonachtig in het waterwingebied van New York, kan zijn land leasen aan een bedrijf dat gaswinning op zijn terrein wil gaan doen. Voor 100.000 dollar. Zo'n aanbod kun je moeilijk afslaan. Maar Fox vertrouwt het niet. Het is het begin van een roadmovie langs de boorputten in de VS. Schaliegas wordt gezien als een ideale oplossing om de schaarste te overbruggen nadat de aardolie is uitgeput en duurzame energie op wereldschaal nog niet echt op gang is. In de VS zijn al tienduizenden boorputten geslagen om het gas met behulp van veel chemicaliën aan de aardlagen te onttrekken. In Gasland reizen we door de VS met Fox, die door het leasecontract dat hij kreeg opgestuurd nieuwsgierig werd naar de ervaringen van mensen die al voor het geld zijn gezwicht. Het is geen reis door Amerika waar je vrolijk van kunt worden. Tal van mensen hebben op zijn minst drinkwatervervuiling en anders wel gezondheidsklachten of onverkoopbaar land. Onderweg blijkt de stoet van benadeelden die door de gascowboys wordt achtergelaten, alsmaar groter. En als duidelijk wordt hoe de boorbedrijven het met de politiek geregeld hebben, dat alle booractiviteiten van de normale milieuregels zijn uitgezonderd, houdt Fox het voor gezien; er komt geen handtekening onder het contract.
 10. Schaliecowboys
  Schalieglas is het beste wat de USA heeft overkomen!
  Energie is een belangrijk wapen in een gemondialiseerde wereldeconomie. Sinds 2013 brengt de Verenigde Staten zijn fossielrijke tegenstanders belangrijke slagen toe met de winning van schaliegas en schalie-olie uit de eigen bodem. Met een grote prijzenslag tot gevolg. De Texaanse schalieproducenten die de prijzenslag overleefd hebben zijn de nieuwe helden van de Verenigde Staten. Onder 'drill-president' Trump staan de schaliecowboys te trappelen om ook Europa te helpen energie-onafhankelijk te worden. Undercover in Trumpland
Like
Share

Share

Facebook
Google+