Top Trends Mobile World Congres 2017

26 februari-2 maart kwam het technieuws uit Barcelona! Met 100.000 bezoekers, 2000 stands en 10.000 nieuwe aankondigingen rondom 5G, Artifical IQ, nieuwe handsets, veel IOT & meer is het een giga gebeuren. Ik organiseerde VIP-tours voor @cmtelecom. Hierbij 10 video's met 40 must-see onderwerpen

Embed

 1. Ik organiseerde de VIP tour van een uur met jan Prins @snirpjan en het IOT nieuws werd door Robert Heerekop en Gilles Robichon van @IOTc360 verzameld.
 2. We beginnen met @IBM die leuke Artificial intelligence toepassingen had in Retail, Kunst en zelfs de wereldkampioenen cycling creëerde dankzij IOT + AI. Ook het laatste VR nieuws van @samsung zonder nieuws over nieuwe handsets. Wel hadden @ZDE en @sony een 1 gigabit download phone met 4.5G (nog geen 5G dus) en liet @google zien dat #daydream voor €50 een prachtige VR bril kan leveren in de USA.
 3. @qualcomm maakt de nieuwe chips voor 4.5 en 5g. Hoe staat het erbij en wanneer krijgen we echt 5G netwerk? @intel wil samen met @ericsson en @bmw de strijd aangaan met @nvidia rondom de zelfrijdende auto. Ze hebben het met mobiel totaal verloren dus nu met de zelfrijdende auto en kans. We gaan zien of "Intel inside" de auto wel kans heeft...
 4. Even een live view tijdens de tour met de silent disco set. We hadden er 50 bij ons en het geluid was prima.
 5. Veel aandacht voor de electrische en connected car bij @seat. @Nokia stal de show met de retro #3310 maar hier ook een review van de mooie Nokia 3 €139 en 6 €229. We gaan ze veel zien de komende tijd want er was veel nostalgie.
 6. New Nokia 3310 Vs Original Nokia 3310
 7. Op dag 2 gingen we flink reclame maken met onze toeter. Kregen direct heel veel mensen die met de VIP tour mee wilden. Chinezen waren wel compleet verbaasd ;-)
 8. De USA loopt voorop met unlimited (echt?) 4G vooral dankzij @tmobile. De GSMA Chairman heeft gezegd dat bundels en roaming binnen 4 jaar afgelopen moet zijn. Wat is dan de toekomst van de network operator? Verizon laat zien welke platformen zij ontwikkelen en promoten. @HPe laat zien hoe je voor €1/jaar een IOT device kunt beheren.
 9. Het toestel van het jaar van @mwc17 was van @huawei met de P10 met oa Leica camera's, mooie kleurtjes en design. Verder de smartwatch 2 met ingebouwd 4G en GPS en 2 dagen batterijleven waardoor hij onafhankelijk van de telefoon kan werken. Ook het nieuws van @Samsung die een nieuwe VR bril heeft en een Android Tablet. De Galaxy 8 komt 29 maart.
 10. Het enige echte nieuws over handset's voor communicatie pro's was de @blackberry KeyOne die ik zelf ga aanschaffen want ik wil Android en het Blackberry toetsenbord met 2 dagen batterijleven en integratie van alle messaging apps. @engadget is net zo enthousiast als ik. De Keyone €549 kosten.
 11. BlackBerry KEYone | Hands-On | MWC 2017
 12. Voor de liefhebbers is hier de keynote van @blackberry licencer #tcl zelf. Allereerst over het toetsenbord, de snapdragon 625 professor en de security die ingebouwd is van Blackberry zelf, dat zich tegenwoordig toelegt op backend software oplossingen.
 13. De @redbull @f1 auto van @max33verstappen was totaal connected. Via de @hololens van @microsoft konden we live met alle informatie meekijken. Ook connected health care was interessant met "doctor in a box" en connected home voorbeelden. In het IOT dorp zag je alles van "internet of under water", bijvoorbeeld voor zeehondjes die een jaar lang gevolgd worden met 1 klein apparaatje. @vincente
Like
Share

Share

Facebook
Google+