1. Op Cioday.nl lees je meer info over deze dag:
 2. Allereerst Bernhard van Oranje die 11 jaar jury VZ van CIO van het jaar is en de founder van Levi9 waar 850 mensen werken. Dit interview gaat niet over de CIO trends maar over zijn ervaringen in het healthcare systeem van Nederland. Hij heeft 3 jaar geleden Lymfeklierkanker gehad en nog meer uitdagingen. Hoe zijn z'n ervaringen als patient maar ook als ondernemer? Hoe technisch savy zijn de specialisten en ziekenhuizen en hoe zijn ze vergeleken met de USA healthcare? Nederland blijkt soms 10-25x goedkoper! Een andere kant van Bernhard en zijn stichting Lymph&Co die geld ophaalt voor onderzoek naar een ziekte die 1 op de 50 Nederlanders treft.
 3. Schokkend! We kennen allemaal Edward Snowden maar William Binney is ook een hele bekende klokkenluider die 30 jaar militair is geweest en het PRISM systeem van de NSA heeft ontworpen. Hij ging er direct weg toen hij zag wat er mee gedaan werd. Hij legt in dit interview uit (Engels) wat er allemaal mis mee is, hoe het zover gekomen is en wat er aan gedaan moet worden. En ook hoe Nederland en Philips, Microsoft, Cisco, Apple, FB allemaal meehelpen. Hij heeft erg weinig waardering voor Barack Obama die het na Dick Cheney alleen maar meer klokkenluiders heeft aangeklaagd en de spionage heeft uitgebreid. Een schokkend interview over de gevolgen van onze waanzinnige connectiviteit en computerpower. Enige voordeel? de NSA heeft zoveel over ons dat ze er (nog) niets nuttigs mee kunnen doen.
 4. Natuurlijk vroeg ik Bernhard van Oranje ook naar de trends van de corporate ICT en de 6 genomineerden. Hoe verandert de rol van de CIO? Hoe snel gaat het in Nederland met disruptive ICT projecten en heeft hij nog leuke voorbeelden?
 5. Bernard van oranje Jury vz #cioday2016 bespreekt de genomineerde CIO's
 6. En de winnaar is @ronvank1965, de CIO van ING die de techniek bij de bank flink aan het versnellen is. Er wordt veel sneller aan projecten gewerkt en dat heb ik zelf ook gemerkt.
 7. Ik vroeg Marc Schuuring van de Boston Consulting Group die met 200 man in Nederland en 12.000 mensen wereldwijd high end assistentie voor de CIO verzorgd wat er in Nederland nu echt disruptief gebeurd.
 8. Tesla Autopilot & Cio trends: Marc Schuuring Md BTG Boston Consulting Group
 9. William heeft 2 geamputeerde onderbenen en rijdt in een rolstoel
 10. Penetrating presentation from Dale Kutnick from Gartner on how 50% of the service and production jobs will disappear in the next decade.
 11. How computers will be bosses to 3 million people in 2020 and evaluate people.
 12. Arjen werkte als IBM'er aan grote infrastructuur, kent de hacker scene en doet bij Brunel security research. Hij probeert bedrijven te activeren over de gevaren van Cyberspionage. Bij de FME zijn nu 2500 bedrijven bezig om zich te wapenen.
 13. Pannel discussie over de tech trends die door @ibm bij duizenden CIO zijn verzameld. Industry transformation staat bovenaan. #cioday
Read next page