Kehitysministeri Heidi Hautala Marokossa ja Tunisiassa

Kehitysministeri Heidi Hautala vieraili Marokossa ja Tunisiassa 4.–8. maaliskuuta.

Embed

  1. Kehitysministeri Heidi Hautala vieraili  Marokossa ja Tunisiassa 4.–8. maaliskuuta. Matkan tarkoituksena oli tutustua maiden ajankohtaiseen tilanteeseen ja demokratiakehitykseen sekä luoda katsaus Suomen ja maiden väliseen yhteistyöhön. Vierailun erityisenä teemana olivat naisten oikeudet. Matkan aikana Hautala tapasi maiden ministereitä ja kansalaisyhteiskunnan edustajia.

    Tunisiassa Hautala osallistui pääpuhujana Euroopan ja Välimeren maiden yhteisen televisiokanavan Nissa TV:n perustamista koskevaan konferenssiin.

  2. Taustaa

  3. Marokossa

  4. Tunisiassa

  5. Riadh Bettaieb, ministre de l’Investissement et de la Coopération Internationale a rencontré vendredi 8 Mars, la ministre finlandaise de développement internationale, Heidi Hautala dans l’objectif de renforcer les procédures de la coopération bilatérale dans différents secteurs. Binaa news:

  6. Arabiankielinen yksityinen, Radio Express FM-radiokanavan Hadith fel Siyessa- nimisessä ohjelmassa esitettiin Nissa TV- kanavahanke. Ohjelman juontaja haastatteli Ministeri Hautalaa Tunisian ja Suomen välisistä suhteista. ExpressFM:lle annetussa ranskankielisessä haastattelussa ministeri Hautala korosti, että Tunisia on tunnettu maassa vallitsevasta hyvästä tasa-arvosta. Hautala totesi, että molemmilla pienillä mailla - Tunisialla ja Suomella - on paljon yhtenäisyyksiä. Hautala sanoi poliittisen kriisin olevan ainoastaan välivaihe demokratian tiellä ja toivoi uuden hallituksen vievän loppuun perustuslain laatimisen. Perustuslaissa hän toivoi taattavan naisten oikeudet. Hautala korosti Suomen tukevan naisten aseman vahvistamista, jota voi toteuttaa monellakin eri tavalla. Naisten toimeentulon kehittäminen ja naisen osallistumisen vahvistamisen talouselämässä on pienelle Suomelle etusijalla. Suomi on suunnannut avunsa myös sektoreihin joilla maalla on vahvaa osaamista kuten poliisikoulutus. Ohjelmassa todetaan, että Suomi tukee Nissaa yksinomaisena EU jäsenmaana, koska ministeri Hautala tuntee hankkeen sekä hankkeen takana olevan Lilia Lefevren erityisen hyvin. 
  7. Kuvia  Marokosta ja Tunisiasta Flickr-kokoelmassa

1
Share

Share

Facebook
Google+