Travelmedia Congres - 31 mei 2017

Travelmedia viert binnenkort haar 10de verjaardag en ook het Travelmedia Congres is ondertussen aan zijn 8ste editie toe. Wij brengen voor de vierde keer een live verslag uit van het #tmcongres. Zo hoeft u niets te missen, ook al kon u er vandaag niet bij zijn.

Embed

 1. Voor het vierde jaar op rij brengen we een live verslag uit van het #tmcongres 
Zo hoeft u niets te missen, ook al kan u er niet bij zijn! www.storify.com/Travel_Magazine/travelmediacongres2017
  Voor het vierde jaar op rij brengen we een live verslag uit van het #tmcongres Zo hoeft u niets te missen, ook al kan u er niet bij zijn! www.storify.com/Travel_Magazine/travelmediacongres2017
 2. Maxime Heutz (Google)

 3. Maxime Huetz (mobile, measurement & attribution lead Belgium & voorheen industry manager travelbij Google) mocht de spits afbijten. Zijn discours handelde over consumer experiences op het gebied van mobiele websites en apps.
 4. Volgens Maxime zal in de nabije toekomst 'leren met behulp van machines' een belangrijke vorm van interactie met technologie. En door onze ervaring met deze toestellen wordt het steeds eenvoudiger om hiermee te interageren. Volgens Maxime wordt de Google Assistant het hulpmiddel bij uitstek om eenvoudig een vlucht of hotelkamer te vinden.
 5. Mensen verwachten sneller te leven en veranderen in dat opzicht ook hun omgang met technologie. De betere omgang met machines helpt in hun dagelijkse leven en het is aan bedrijven om te beantwoorden aan deze snelle omgang met hun technologie. Maar omdat elke consument een eigen begrip heeft voor een bepaalde technologie, is het aan de bedrijven om niet te focussen op de technologie, maar om de omgang ermee en de beste customer experience.
 6. Een goed voorbeeld hiervan is de app van Hilton, die volledig dient om de klant bij te staan bij zijn hotelervaring. Gaande van check-in, samenstelling van de kussens, maaltijden, geplande trips, ... Alles kan geregeld worden via de app.
 7. Hoe kunnen we actie ondernemen? De consument verwacht immers dat alles in één click voor hem tevoorschijn wordt getoverd. Ze willen hun informatie NU! Zij zullen een mobiuele site verlaten indien die meer dan 3 seconden nodig heeft om te laden. Hoe lang duurt het voor jou? Je kan het testen via  testmysite.thinkwithgoogle.com 
 8. Consumenten zullen zich aanpassen en bedrijven moeten zich eraan aanpassen. We proberen allemaal om te investeren in mobiele technologieën, maar waarop moet je inzetten? Progressieve web apps laden bijvoorbeeld 4x sneller dan mobiele websites en de gebruiker kan snel alle infor terugvinden. Voorbeelden: Ola heeft geïnvesteerd in een progressieve web app die 3x sneller is en dus ook hun boekingen heeft doen toenemen. De technologie AMP versnelt mobiele websites, waardoor ze 80% sneller worden
 9. Ook snelheid van de processen is belangrijk! Welke informatie vraag je aan uw klant? Hoeveel stappen moeten ze voltooien in een boekingsproces? Zullen ze uitchecken met wat er in hun winkelwagentje ligt? Google Android Pay kan bijvoorbeeld mobiele betalingen versnellen. En wat met de gebruikersnaam en het paswoord? 92% laat de site deze gegevens bewaren, omdat ze deze zelf niet kunnen herinneren. Misschien moet je overgaan naar een login met vingerafdruk?
 10. Denk eerst aan je klant, bepaal dan hun proces op je website. Stel hem/haar eerst om hen te helpen om sneller te helpen. Leer hen kennen om een seamless experience te verzekeren. Vraag hen naar feedback en hoe je verder kan personaliseren.
 11. Fee Naaijkens (Trivago)

 12. Fee is industry manager voor België en Nederland bij Trivago en kwam praten over Metasearch. Trivago is een metasearch site en hun verdienmodel bestaat uit het genereren van clicks. Ze worden betaald door adverteerders die bij Trivago hun hotelprijzen aanbieden. Ze richten zich op onafhankelijke hoteliers, omdat zij eigenlijk duizenpoten zijn die allerlei taken hebben, maar naast hun diverse taken hebben deze eigenaars vaak weinig tijd voor marketing. Laat Trivago die taak nu net op zich hebben genomen!
 13. Toen Trivago werd opgericht, stonden mensen voor een probleem. Ze zochten, of meer bepaald: keken online, maar vonden te veel ideeën en reviews, waardoor het tijdsintensief werd. Trivago monitort verschillende sites en verzamelt data van verschillende bronnen en plaatsen via metasearch. Trivago verzamelt plaatsen, beschrijvingen, ... op hun site, maarhet belangrijkste element zijn toch de prijzen!
 14. De prijzen van de verschillende partijen worden allemaal samengebracht. Zo kan de reiziger het ideale hotel vinden voor de beste prijs. Binnen een paar minuten ben je klaar. In een onderzoek van Phocuswright naar het zoekgedrag van reizigers, bleek dat 1 op 2 metasearchwebsites of -apps gebruikt.
 15. Hoe ziet de online journey van de reiziger eruit op Trivago? Via mobiel of desktop kan hij/zij zoeken op een plaats, kiest voorkeuren door middel van filters en vindt zo het ideale hotel. Een heel belangrijke filter is de prijs en een reiziger kiest vaak voor een speciale aanbieding. De boeking vindt echter niet paats op trivago, maar bij de hotels of boekingssites zelf!
 16. Trivago bevindt zich aan het begin van het zoekproces. Daarom investeren veel reisorganisaties in SEO (search engine optimization), maar metasearch wordt vaak nog over het hoofd gezien. Als een hotel hierin investeert, dan genereren zij daardoor meer zoekresultaten (indien zij een volledig hotelprofiel op Trivago geplaatst hebben). Het is een enorme traffic driver voor boekings- en hotelwebsites.
Like
Share

Share

Facebook
Google+