Cap a on va el turisme de neu? Té futur?

Actualitat del turisme de neu i cap a on es pot reinventar, noves estratègies , llocs amb més futur, etc.

Embed

 1. L'esquema que seguirem en el nostre Storify serà el següent: 
  1. Hi ha futur en el turisme de neu? Crisi i Canvi Climàtic.
 2. 2. Com re-inventar-se?
 3. 2.1. Importància Après-ski
 4. 2.2. Importància Complexes turístiques
 5. 2.3. Noves destinacions i conclusions
 6. El primer que farem serà analitzar diferents tuits en el que es parla sobre el turisme de neu i on mirarem si hi ha futur o realment el turisme de neu està en decadència degut a la crisi i també al canvi climàtic.
 7. En aquests tres  primers tuits podem observar que hi ha opinions molt optimistes en el tema del turisme de neu. Per exemple segons experts s'apunta a un creixement anual i que Espanya espera atraure un 11% més d'esquiadors, uns 5 milions d'esquiadors. A més a més també podem observar que durant els últims anys  hi ha hagut una gran inversió en equipaments, per tant, això pot afirmar que les estacions confien molt amb el seu futur en turisme de neu i que la crisi finançera l'han superat força bé.
  Seguidament analitzarem el tema del canvi climàtic. Tindrà tanta importància que s'hauran de tancar moltes estacions? Només sobreviuran les que estan més elevades?
 8. Així realment afectarà al llarg dels anys el canvi climàtic? Realment pensem que sí que pot afectar bastant a cotes més baixes, a estacions que actualment ja sobreviuen gràcies a la neu artificial molts dies dins la seva temporada d'esquí, aquestes poden ser les primeres a desaparèixer. Alguns experts diuen que a cotes més baixes de 2000 metres a llarg termini no nevarà suficient, ni hi farà prou fred perquè es pogui mantenir la neu , tant artificial com natural.El segon tuit sobre els vents forts està per veure, és veritat que quan fa molt mal temps , quan hi ha poca visibilitat o fa molt de vent els remuntadors no funcionen, i s'hi s'incrementen els vents forts serà molt més dificil el seu manteniment i per tant hi haurà més pistes tancades i això pot fer que perdin molts esquiadors, sobretot els esquiadors més avançats.
 9. Seguidament , aparcarem les teories sobre un futur immediat i mirarem degut a la gran competència, i cada vegada més, cap a on es re-inventen les estacions, parlarem sobre l'après -ski, l'importància dels complexes turístics i les noves destinacions que s'estan dedicant de manera important en el turisme de neu.
  L'après ski són totes aquelles activitats que es poden fer després de la jornada d'esquí, el ventall és molt ampli, des d'activitats que promocionen les pròpies estacions com competicions a nivell d'esqui o snow, en horaris que l'esquiador ja no es centra tant a esquiar o també altres activitats que les poden promocionar empreses privades com el shopping , les discoteques que fan promocions especial com per exemple entrada gratis o bars musicals al mig de les pistes.  A continuació us posem uns videos on podeu veure diferents tipus d'aprés-ski .
 10. Per exemple, a Gran Valira pel pont de la puríssima van fer la festa Havana Club. L'après ski fa molt temps que es practica fora d'Espanya i posarem alguns exemples:
 11. LA FOLIE DOUCE 2012 @ VAL THORENS, FRANCE
 12. Però no tot és festa a l'après ski... també s'intenta crear altre tipus d'esdeveniment perquè estiguin distrets els esquiadors a fora d'hores..
 13. Trophée andros val thorens 2011
 14. Com he dit abans l'importància de l'aprés ski cada vegada està agafant més força, a fora d'Espanya ja té una immensa importància, sobretot en complexes turístics i la massificació de gent que s'hi troba, és una molt bona oportunitat per crear un negoci ja que la gent que es concentra allà van de vacances i la majoria de cops vol dir anar a gastar i a consumir . Aquest fet fa que que cada vegada hi hagui més competència en tots els sectors i també els propis negocis que s'especialitzen en l'aprés-ski també han de tenir algun fet diferencial per tal d'atraure el màxim de clients possibles.Si parlem de l'aprés ski a Espanya o en concret al pirineu cada vegada es dóna més importància, el fet està en que cada vegada l'esquiador, el client és més exigent i les ofertes a fora del pirineu són bones i amb més diversificació de mercat, més coses a fer. Per tant a diferents estacions s'estan actualitzant, fan música en directe a algun bar de l'estació, snowparks, competicions d'esquí, etc. tot hi això costa bastant ja que sense complexes turístics de gran dimensió , com seria als Alps, és difícil aconseguir un gran Aprés ski.
 15. Seguidament analitzarem els pros i contres dels complexes turístics i les seves ubicacions.
 16. A continuació us posem un parell de vídeos sobre aquests complexes turístics als Alps.
 17. Welcome to Zermatt, Switzerland - Rough Guide
1
Share

Share

Facebook
Google+