As seen onFavicon for http://www.tut.fitut.fi

CMAD - Suomessa ja maailmalla

Tämän esityksen ovat alunperin tehneet Johanna Janhonen ja Pauliina Mäkelä, sittemmin se on siirretty Soita-projektin virallisen tilin alle.

Embed

 1. CMAD - Community Manager Appreciation Day

 2. Keitä community managerit ovat ja miksi heille on omistettu oma päivä ja mitä silloin tapahtuu?

  Esityksen takana ovat Johanna Janhonen ja Pauliina Mäkelä.
 3. CMAD maailmalla (2010-2011)

 4. Kaikki alkoi tammikuussa 2010 yhdestä blogikirjoituksesta:
 5. "Every fourth Monday of January, let’s take the time to pause, recognize, and celebrate the efforts community managers around the world to improve customer experiences."
 6. Idean isä, Jeremiah Owyang, antoi päivälle nimeksi Community Manager Appreciation Day ja lyhensi sen #CMAD:ksi.
 7. Aihe, community managerit, olivat tulleet Owyangille tutuksi vuonna 2007, jolloin hän alkoi tutkia heidän toimenkuviaan.
 8. Työnkuvista löytyi neljä yhteistä piirrettä, jotka on kuvattu suomeksi mm. Nörttitytöt-blogin erilaisia nörttiammatteja käsittelevässä sarjassa.
 9. 1. Yhteisön edustaminen - CM kuuntelee eri tavoilla asiakkaiden mielipiteitä ja tuo heidän mielipiteensä työnantajansa tietoon.
 10. 2. Ilosanoman levittäminen  - tapahtuma- ja tuotemarkkinointi. Hänellä on takanaan yhteisön luottamus, joten hänellä on vain "hyviä tarjouksia" (muuten menee maine).
 11. 3. Kommunikointikyvyt - tähän kuuluu niin some-työkalujen (etenkin niiden kulttuurin) syvällinen tunteminen kuin sisällön ja yhteisöllisyyden rakentaminen. Hän päivittää statuksia, bloggaa, podcastaa, tekee videoita, selvittää erimielisyyksiä ja kiittää hyvästä käytöksestä ja seuraa niin mittareita kuin sääntöjen noudattamistakin. 
 12. 4. Asiakaspalautteen keräys - yleisöllä ja asiakkailla on toiveita siitä, millaisia tuotteiden pitäisi olla. Ideoita kerätään tutkimuksin ja avainkäyttäjiä kutsutaan tuotekehittäjiä tapaamaan.
 13. Suomessa community managereille ei ole vielä vakiintunut yhtä nimikettä, puhutaan mm. yhteisömanagereista, verkkokoordinaattoreista, nettikätilöistä, verkostofasilitaattoreista ja yhteisöjohtajista. #cmadfinimike
 14. Mashablesta löytyy paljon aiheeseen liittyvää tietoa:
 15. Vuonna 2010 CMAD:ia vietettiin lähinnä Owyangin blogissa, mutta seuraavana vuonna community managerit kokoontuivat yhteen mm. Amerikassa ja Etelä-Afrikassa.
 16. CMAD Suomessa 2012

 17. Joulukuussa 2011 Johanna Janhonen huomasi twiittivirrasta Jeremiah Owyangin nostaman linkin Wikipediaan.
 18. Hän alkoi puhua aiheesta Twitterissä:
Like
Share

Share

Facebook
Google+