Twitterdienst Ontmoetingskerk Vriezenveen

Op 10 november 2013 vond in de Ontmoetingskerk Vriezenveen de eerste Twitterjeugddienst plaats. Enkele kerken in Nederland hadden hier al eens mee geëxperimenteerd, en nu vond de organiserende Jeugddienstcommissie het een goed idee om dit concept ook in Vriezenveen te introduceren.

Embed

  1. In de kranten stond de week ervoor een opvallende oproep: "Neem je mobieltje mee naar de kerk!" Bezoekers mochten tweets of sms-berichten versturen die tijdens de dienst op de muur waren te lezen. Deze bijzondere dienst had alles te maken met het thema 'Hoe verslaafd ben jij?', over het vele gebruik van mobiele telefoons en sociale media. Dominee Pieter Dekker uit Meppel ging onder meer in op vragen als 'kun je nog wel zonder je telefoon' en 'wat is het eerste dat je 's morgens doet, kijken of er nieuwe berichtjes zijn?'
  2. Terwijl gospelband The Venue uit Vriezenveen hun eerste liederen lieten horen, verschenen de eerste berichten al op het scherm.
  3. Dominee Dekker heeft samen met de Jeugddienstcommissie enkele stellingen bedacht waarop het publiek aan het begin van de dienst konden reageren. De eerste stelling was: "Zou jij zonder je laptop of smartphone op vakantie kunnen?" Hier werd wisselend op gereageerd:
  4. Daarna een vraag over Facebook: "Heb je religie ingevuld op je Facebookaccount?" Slechts een enkeling antwoordde hierop 'ja'.
  5. De derde stelling, naar aanleiding van de reclame: 'verkeer en social media gaan niet samen' luidde: “Geloof en social media gaan niet samen? Indien oneens: hoe zou je het goed kunnen gebruiken?"
Like
Share

Share

Facebook
Google+