21ste century skills in (interactief) onderwijs

Een verslag van een Crowd event.

Embed

  1. Het is al een hele tijd geleden dat mijn aandacht getrokken werd door de #minorklm meerdere malen gebruikt door @bernolf. Deze hashtag werd gebruikt door de studenten van de PABO in Tilburg. Kind Leren en Media. 10 weken bezig zijn met hoe je kinderen kunt laten leren met behulp van (nieuwe) media. Nieuwsgierigheid maakte dat ik contact zocht met de mensen achter de opleiding. Ik was niet de enige wiens aandacht getrokken was, vele reacties volgende en een crowd-event zat er al snel aan te komen. De voorbereidingen werden ruim voor de zomervakantie al gedaan en uiteindelijk was het dan afgelopen woensdag zo ver.
  2. Een extra oproep is nog de deur uit gegaan.
  3. helaas waren er ook wat onvoorziene omstandigheden waardoor wat crowdies zich hebben moeten afmelden op de dag zelf maar ook met een gering aantal maken we er een mooie avond van!
  4. We mochten gebruik maken van de mooie locatie in Tilburg, het moller gebouw van Fontys.
  5. We starten met het omschrijven van onze verwachtingen.
  6. Inspiratie en motivatie dat zijn toch wel een beetje de kernwoorden! Maar ook het gebruik van social media bespreken we.
  7. Deze tweet maakte wat los! 
  8. De aanleiding van deze discussie was het verhaal van een  student die grof taalgebruik op social media gebruikte en naar aanleiding daarvan op een stageschool niet welkom was. Op allerlei niveaus wordt ditzelfde gesprek gevoerd.
1
Share

Share

Facebook
Google+