Prosessipäivät 2013

Prosessipäivät 2013 -tapahtuma keräsi koolle ennätyssuuren joukon it-ammattilaisia: verkostoitumassa oli 430 it-johtajaa ja -asiantuntijaa. Tarjolla oli lähes 40 puheenvuoroa prosessijohtamisesta ja prosessien kehittämisestä. Alla kooste osasta päivän esityksiä, ole hyvä! www.prosessipaivat.fi

Embed

 1. Prosessipäivät - Päivä 1

 2. Tapahtuma käynnistyi Wakarun Jaakko Kuosmasen avaussanoilla ja tietenkin parhailla käytännöillä, tässä tapauksessa myös iPad Minien suhteen. Laitteisiin oli ladattu päivien esitysmateriaalit ja ne toimivat myös palautekanavana. Jaakko iloitsi siitä, että paikalla oli tasaisesti niin yritysten kuin julkishallinnonkin edustajia - yhteisiä haasteita ratkomassa.
 3. Jaakko Kuosmanen avaa tilaisuuden
  Jaakko Kuosmanen avaa tilaisuuden
 4. Mainio näkymä Messukeskuksen suuressa salissa: 400+ it-ammattilaista ja useimmilla käsissään uudenkarhea iPad Mini. Eturivissä hyväntuuliset Lari Peltoniemi (Wakaru), Jukka Rautakallio (Fortum) ja Mauri Mikkonen (Fujitsu).
 5. Helsingin Messukeskus & 400+ osaajaa
  Helsingin Messukeskus & 400+ osaajaa
 6. Samuli Savo - Market-Visio >

 7. Ensimmäisen päivän avasi Market-Visio Oy:n johtaja Samuli Savon keynote-esitys "Kuluttajistuminen ICT-muutoksen airueena". Murrosvoimat - kuten mobiliteetti, sosiaalisuus, pilvipalvelut ja informaatio - ja erityisesti niiden yhteisvaikutus luovat uusia mielenkiintoisia ilmiöitä ja merkittäviä muutoksia organisaatioiden tapoihin hyödyntää tietotekniikkaa. Yksi näistä ilmiöistä on kuluttajistuminen. Samuli valotti kuluttajistumisilmiön taustoja ja nykytilaa sekä esitti räväköitä näkemyksiä mahdollisista kehityspoluista ja niiden vaikutuksista ICT-ympäristöön ja ICT-palvelujen tuottamiseen.
 8. Keynote-puhuja Samuli Savo Market-Visio Oy
  Keynote-puhuja Samuli Savo Market-Visio Oy
 9. Nexus of Forces - eli Social, Mobile, Cloud & Information - ja vahvat vaikutukset jokaiseen toimialaan: extreme behaviour, pervasive access, global class delivery & big context.
 10. Kuluttajistumisen vauhdittama muutos ja siihen liittyvät paineet tietohallinnon palveluja kohtaan ovat kiistattomia. Sosiaalisuus ja mobiliteetti lisävoiminaan.  Klassinen tapa ostaa it-palveluja saattaa pian vedellä viimeisiään.
 11. Kuluttajistuminen by Gartner
  Kuluttajistuminen by Gartner
 12. Samuli Savo toi mainiosti esiin Bring Your Own Device -teeman eri puolia. Samulin mukaan tietohallinnon tapa käsitellä BYOD-ilmiötä on vielä vakiintumaton.
 13. Samuli Savo & BYOD creature
  Samuli Savo & BYOD creature
 14. Market-Vision lukuja Bring Your Own Device -ilmiöön liittyen: 35 % sallii käytön, mutta ei anna käyttötukea, 24% sallii ja tukee asetuksien kanssa - ja hännänhuippuna > 39% ei salli eikä tue. Muutos edessä?
 15. -
 16. Gartnerin mukaan vuoteen 2014 mennessä 90 % organisaatioista tukee yrityssovelluksia työntekijän omilla laitteilla. Tämä räväkkä ennustus jakoi yleisön mielipiteet...
 17. Toinen mielenkiintoinen Gartner-ennustus: vuoden 2014 loppuun mennessä 25% ohjelmistojen toiminnallisuudesta syntyy muun kuin ammattimaisen it-organisaation toimesta. Samuli Savo kutsui ilmiötä nimellä 'citizen developers' & 'apptrepreneurs'.
Like
Share

Share

Facebook
Google+