Työpäiväni 17.10.2012

Pauliina Mäkelän työpäivä verkossa, Lempäälässä ja Tampereella

Embed

 1. Herätyskello- ja unirytmitallentajasovellus, Sleep Cycle, herätti minut tänään klo 7.58 seitsemän tunnin ja 7 minuutin yöunien jälkeen. Torkuin hetken ja nousin ylös.
 2. Tarkistin iPhonesta Ampparit-sovelluksella uusimmat uutisotsikot samalla, kun join aamuteetä. 
 3. Kävin suihkussa ja hiuksia kuivatessa vilkaisin Facebookin ja Twitterin uutisvirtaa. Puin päälle ja hyppäsin autokyytiin. Muu perhe viettää syyslomaa, minä teen töitä. Matkalla Tampereelle tein paikkatietopalveluun, Fousquareen, check-inin eli kerroin seuraavaa: "Hyvää huomenta! Olen matkalla YLE Tampereen radiohaastatteluun somesta. Haastattelu tulee ulos huomenna torstaina." Reilu vartin ajomatkan aikana ehdin pelata hetken todella koukuttavaa mobiilifarmipeliä, Hay Daytä sekä lukea sähköposteja.
 4. Tampereella menin YLE Tampereen toimitukseen radiohaastatteluun sosiaalisesta mediasta. Tein Foursquarella check-inin ja kerroin kuvan kera, että "Radiohaastattelu somesta - tulee ulos huomenna". Lähetin viestin myös Facebookiin ja Twitteriin.
 5. Toimituksen odotustilassa ehdin olla vain hetken, kun toimittaja Anna Sirén tuli nopeasti tervehtimään minua kesken suoran lähetyksen. Hän kertoi nähneensä tuloni ensin Twitteristä ja sitten vasta paikan päältä.
 6. Anna hoiti suoran lähetyksen loppuun ja sitten siirryimme haastattelutilaan. Yhteinen aika meni lentäen Annan kanssa. Lopputuloksen voi kuunnella YLE Tampere radiokanavalta huomenna 18.10.2012 klo 9.30 uutisten jälkeen.
 7. Sain perheeltä kyydin kotitoimistolle. Otin eilen ostamani uuden istuimen käyttöön. Tietotyötä tehdessä tulee huomioida myös työhyvinvointi.
 8. Tänään kotitoimistolla työskentely oli erityisen mieluisaa. Nuorimmainen lapseni oli ostanut ruusuja, "koska äiti tykkää niistä!"
 9. My #home #office today - #roses received from my youngest child #2012 #october #suomi #finland #igersfinland #igers #instamood #instagood #rise
  My #home #office today - #roses received from my youngest child #2012 #october #suomi #finland #igersfinland #igers #instamood #instagood #rise
 10. Jäin radiohaastattelun jälkeen miettimään sitä itsekseni, että oma leipäni on tavallaan pieninä murusina maailmalla, kun 1.10.2012 lähtien olen tehnyt neljää työtä. Jokaiselle työlle jaan 10 tuntia viikossa, jolloin kokonaistyöaika on 40 tuntia viikossa. Olen sosiaalisen median kouluttaja ja konsultti omassa yrityksessäni Kinda Oy:ssä. Teen kolmea hanketyötä, yhtä nomadiohjaana Hämeenlinnan kaupungin kehittämisyksikössä ja kahta projektipäälikkönä ja nettikätilönä Suomen eOppimiskeskuksessa. Lisäksi olen aktiivinen erilaisten verkostojen jäsen.
 11. Kotitoimistolla tein töitä MacBook Pro -läppärillä ja iPhone -älypuhelimella mm. Skype-puhelun (hankekokous), Skype-chatin, Facebookin, Deliciousin, Twitterin, Google-dokumenttien, Google-kalenterin, Gmailin, Wikispaces- ja Purot.net -wikeissä, koti- ja yrityssähköpostin sekä Instagrammin avulla.
 12. Päivän uutisvirrasta poimin esiin seuraavia juttuja, jotka ovat tärkeitä tässä ajassa.
 13. Eilen Jani Liljan julkaisema blogikirjoitus Clienten blogissa kulki mukanani tänäänkin, sillä tämä aihe on jatkuvasti ajankohtainen. Organisaatioissa tarvitaan avointa keskustelua, koulutusta, valmiiksi aktiivisten työntekijöiden osaamisen hyödyntämistä, ryhmätyötilojen ja wikien käyttämistä, rohkaisua ja jaettua asiantuntijuutta, jotta voidaan valjastaa sosiaalinen media voimavaraksi.
 14. Esko Valtaoja nosti omassa kolumnissaan esiin, kuinka työ on vaiheittain muuttunut eri  aikakausina. Elämme hyödyttömän työn aikakautta.
 15. Nuorten Kriisipisteen blogissa oli käsitelty pelaamisen monia kasvoja.
1
Share

Share

Facebook
Google+