Twitteriin

Tässä on kooste erilaisista Twitter-ohjeista. Kooste on luotu 2.4.2013 ja päivitetty viimeksi 14.1.2014 @PauliinaMakela'n toimesta.

6,700 total views
 1. Perustoiminnallisuudet
 2. * Käytä Twitteriä enintään 140 merkin pituisten viestien lähettämiseen. 
 3. * Seuraa muita, jolloit olet seuraaja. Ole seurattavissa, jolloin olet seurattu. Seuraamalla muiden Twitter-profiileja saat Twitter-viestivirtaasi viestejä sekä lisää seuraajia. Ole aktiviinen.
 4. * Jaa hyvää sisältöä. Auta ja ole hyödyksi. Osallistu aktiivisesti keskusteluihin.
 5. * Muista lisätä omaan profiiliisi valokuva ja esittelyteksti. Profiilikuvasi antaa viestillesi oman sävyn ja esittelyteksti kertoo sinusta taustatietoa. Mikäli et vaihda alkuperäistä kananmuna-profiilikuvaa, etkä kirjoita esittelytekstiä, sinut huomataan aloittelijaksi tai voidaan luulla peräti automaatiksi eli botiksi, joka lähettää vain roskaviestejä.
 6. * Vältä numeroita ja alaviivoja omassa Twitter-käyttäjätunnuksessa, koska niitä on hankala muistaa ja kirjoittaa viestien yhteydessä. Suositeltavaa on käyttää omaa nimeä Twitter-käyttäjätunnuksessa. Kaikki profiilitiedot (esim. profiilikuva, ulkoasu, kuvaus, sijainti ja yksityisyys) ovat muokattavissa Asetukset-sivulla.
 7. * Vaihda salasana säännöllisesti sekä tarvittaessa, mikäli huomaat, että Twitter-tilisi esim. lähettää toisille roskapostia yksityisviesteillä.
 8. Rajoituksia Twitterissä - yhden päivän aikana: 
  * voit lähettää 250 yksityisviestiä,
  * voit lähettää 1000 viestiä,
  * voit vaihtaa neljästi sähköpostiosoitettasi asetuksissa ja
  * voit seurata 1000 uutta tiliä. 

  Voit seurata 2000 tiliä ja siitä eteenpäin enemmänkin, mikäli sinua seuraa takaisin riittävän moni. Yleensä noin 1800 tiliä tulee seurata sinua takaisin, jotta voit ylittää 2000 seurattavan tilin määrän. Jos sinulla on seuraajia yli 1800, sinun ei tarvitse miettiä tätä rajoitusta lainkaan.
 9. YLE 2012 - Tutustu heihin - 100 kiinnostavaa suomalaista Twitterissä
 10. YLE 2013 - Katso, kuka on kuuma Twitterissä - #SuomiTop100 on täällä taas
 11. YLE 13.9.2013 - Twitter on menossa pörssiin
 12. YLE 13.9.2013 - Suomalaiset ovat rynnineet Twitteriin - 500 000 meni jo rikki (@toninummela & @hponka)
 13. YLE 13.9.2013 - Twitter-aktiivi (@katleena) odottaa yhä unelmien somepalvelua
 14. MARK 14.1.2014 - Twitter-keskustelun kautta mukavan maineeseen
 15. * Liitä viesteihin hashtagejä eli kirjoita ensin #-merkki ja heti perään sana, jolla voit luoda hakuja tiettyihin aiheisiin sekä liittyä mukaan sisältövirtaan. Esim. 
  #ff (FF = Follow Friday, yleensä perjantaisin, mutta myös minä päivänä tahansa annettava suositus seurattavista) tai 
  #FFfi (Follow Friday Finland tai Finns yleensä perjantaisin, mutta myös minä päivänä tahansa annettava suositus suomalaisista seurattavista). Hashtag luo hakusanatoiminnon, jolloin löydät muidenkin lähettämiä viestejä samalla hashtagilla.
 16. * Suomen hashtag-kirjasto listaa jo luotuja hashtagejä.
6
Share

Share

Facebook
Google+