Децембарски МПНТР

Месечни преглед вести

Embed

  1. Свако стручно образовање jесте дуално образовање коjе подразумева део образовања у школи, а други део на пракси у компаниjама, истакао jе министар, додаjући да jе то немогуће остварити без jавно – приватног партнерства.
  2. Током 2015. године отворили смо наше регистре како би јавност имала потпуни увид у наш рад. Такође, радује нас што су такмичари #hakaton @startit користили наше opendata податке при изради апликације која би помогла будућим бруцошима при упису на студије.
  3. Министар Вербић је нагласио да ђаци у школама имају више часова него што је то законом дозвољено и затражио да надлежна стручна тела преиспитају наставне програме као би се та пракса прекинула.
  4. Додатни садржаји, интеракција и знање које овде ђаци могу да стекну помоћи ће и наставницима у њиховом даљем раду – рекао је министар Вербић након обиласка Научног камиона.
  5. Резултати мониторинга и евалуације инклузивног образовања указују да су родитељи недовољно информисани и имају велике дилеме и нејасноће у тумачењу закона и подзаконских аката у процесу остваривања права на образовање своје деце.
  6. Увођење инфо-линије треба да допринесе повећаном и квалитетном укључивању родитеља у образовно-васпитни процес и развоју инклузивног образовања. Инфо-линија ће бити активна радним данима од 12:00 до 19:00 часова.

Like
Share

Share

Facebook
Google+