All write now

30 jonge auteurs tussen 12 en 16 jaar krijgen vandaag de kans om een inspiratiesessie te volgen bij Dirk Bracke en zijn uitdaging aan te gaan!

Embed

 1. Creatief Schrijven vzw lanceerde enkele weken geleden een oproep aan jongeren tussen 12 en 16 jaar om een verhaal te schrijven. Samen met Dimitri Leue en Boek.be selecteerden zij 30 verhalen uit alle inzendingen. De auteurs krijgen nu de kans om zich te bewijzen als schrijver en een nieuw verhaal te schrijven. Van de 30 kandidaten zullen 10 hun verhaal live brengen op de boekenbeurs. Dirk Bracke geeft een inspiratiesessie en zorgt later voor de nodige begeleiding. Er zal live feedback zijn van de jury die wordt voorgezeten door Sylvia Van Driessche, auteur en ex-hoofdredacteur van het jongerenblad Joepie.

 2. Schrijf je in voor All write now!
 3. Nov 3, 2015 2:41 PM CET
  Op dit moment zijn de jongeren bezig met het schrijven van een nieuw verhaal.
 4. Nov 3, 2015 4:00 PM CET
  Terwijl we zelf nog eventjes rondneusden op de boekenbeurs maakten we kennis met Liese Bruyninckx. Zij is één van de jongeren die straks haar verhaal zal voorbrengen. Het gaat over een meisje dat verslaafd is aan gamen en naar een afkickkliniek moet, waar haar nog vanalles overkomt. Veel succes, Liese!
 5. Nov 3, 2015 4:13 PM CET
  Dirk Bracke vertelde ons dat hij deze ochtend zijn signeersessie begon met de woorden: "Ik kan niet vertellen hoe je een boek schrijft, enkel hoe ik het schrijf."
  Vervolgens ging hij dieper in op drie tips:
  - Zorg dat je een schema hebt
  - Werk je personages op voorhand uit
  - Geef je verhaal wat tijd. Laat het even rusten
  Dit alles werd bevestigd door hevig geknik van collega-auteur Herman Campenhout.
 6. Nov 3, 2015 4:16 PM CET
  Maartje Wouters (12) schreef een griezelverhaal dat slecht eindigt. Ze vond de opdracht best moeilijk omdat er drie woorden uit 'de lijst' moeten inzitten. De lijst bestond uit de woorden: rugzak, oma, slagroom, kikker, onesie, gamen en rood.
 7. Nov 3, 2015 4:20 PM CET
  Naast ons zit Liese Bruyninckx, die we eerder tegenkwamen, en Lotte Bervoets. De opdracht gaf Lotte toch een beetje stress. Ze vond de tijdspanne van 4 uur best krap. Ze slaagde erin haar verhaal op tijd af te werken. Het gaat over een meisje dat haar broer verdenkt van drugsgebruik.
 8. Nov 3, 2015 4:24 PM CET
  De meisjes zijn duidelijk goed vertegenwoordigd. Wij starten de zoektocht naar een jongen!
 9. Nov 3, 2015 4:27 PM CET
  Blijkbaar doen er maar twee jongens mee aan de wedstrijd. Een van hen is de twaalfjarige Ward Maquoi. Hij schrijft een verhaal over een jongen die met zijn oma en opa naar Italië gaat om op een Vespa te rijden. Zelf is hij ook al in Italië geweest, maar het grootste deel van het verhaal is fantasie.
 10. Nov 3, 2015 4:31 PM CET
  De spanning stijgt en de deelnemers worden merkbaar zenuwachtig. Naast ons hebben zowel Liese als Lotte het moeilijk om stil te zitten.
 11. Nov 3, 2015 4:36 PM CET
  De meeste deelnemers brachten hun ouders mee om te supporteren, maar Kato bracht een hele supportersclub mee.
 12. Nov 3, 2015 4:37 PM CET
  Dimitri Leue opent de wedstrijd en legt de opdracht uit. Hij herhaalt de lijst woorden en zegt dat verhalen niet meer dan 4 pagina's mocht bedragen.
 13. Nov 3, 2015 4:39 PM CET
  Dimitri Leue moedigt de gekozen deelnemers aan om luidkeels 'Joepie' te roepen, maar ze zijn allemaal redelijk verlegen.
 14. Nov 3, 2015 4:41 PM CET
  Eva Van de Putte (15) bijt de spits af met haar gedicht 'Oma-bloesem'. De jury is aangenaam verrast door de vergelijking die Eva maakt tussen haar oma en de jaargetijden en prijst haar beeldspraak.
Like
Share

Share

Facebook
Google+