Het reces is begonnen

.. en er wordt dus niet vergaderd in de Tweede Kamer van vrijdag 21 april t/m maandag 8 mei, maar dat betekent zeker niet dat de Kamerleden stil zitten, zo konden we via #Kamerwatch afgelopen week zien.

Embed

  1. Tijdens de recesperiodes kunnen Kamerleden bijvoorbeeld de volgende vergaderperiodes voorbereiden, allerlei stukken en dossiers bestuderen of gesprekken voeren. Ook de kranten duiken de verschillende dossiers in, zoals bijvoorbeeld het NRC met de factcheck-rubriek.
  2. Voor de Kamerwatchers die de recesperiode ook willen gebruiken om zich wat meer in te lezen in hun functie als adoptieouder, kwam er ook een tip binnen.
  3. Kamerleden gaan in deze periode ook vaak op werkbezoek en het land in om met hun achterban te spreken.
  4. De nieuwe Kamerleden hebben nu de tijd om zich nog wat meer te introduceren aan Nederland over wie ze zijn en wat ze willen bereiken in de Kamer. Ook Pauw deed mee met het introduceren van nieuwe Kamerleden. Zij starten een nieuwe rubriek 'Haags vuur' waarin nieuwe Kamerleden zich voorstellen met een politieke pitch.
  5. En sommige Kamerleden gebruiken het reces ook om hun Kamerwatchers nog beter te leren kennen en een basis te leggen voor de komende jaren.
  6. Ook Team Kamerwatch zat niet stil de afgelopen week. Joris gaf een tof interview aan het NRC over het initiatief en wat we ermee willen bereiken en we hebben met verschillende partijen gepraat over spannende samenwerkingen.
  7. En deze gesprekken gaan goed: we merken dat er veel mensen enthousiast zijn om samen te werken aan het inzichtelijker maken van de politiek en er beloven mooie dingen aan te komen, digitaal én in het echt. Wij hebben er veel zin in en gaan dan ook de komende week van het reces niet stil zitten. Aan alle Kamerwatchers: houd jullie mail in de gaten! Tot volgende week!
Like
Share

Share

Facebook
Google+