De eerste 5 dagen #Kamerwatch

Een update over de wervelwind in de eerste dagen na het ontstaan van Kamerwatch: een initiatief om politiek werk van de zogenaamde backbenchers inzichtelijk te maken en via 150 adoptieouders op een positieve manier bij te dragen aan politieke participatie!

Embed

  1. Maandagochtend 20 maart. Jurjen van den Bergh, Joris de Savornin-Lohman en Tim Cardol hadden zomaar een discussie op Twitter over hoe alle aandacht na de verkiezingen naar de fractievoorzitters gaat en we nauwelijks meer iets zien van de inhoudelijke werkzaamheden van de andere Kamerleden. En daar werd Kamerwatch geboren!
  2. Niet veel later stond een lijst online waar adoptie-ouders hun eigen Kamerlid konden kiezen. Een suggestie daarbij was: kies juist voor een Kamerlid die wat verder van jouw ideeën af staat. En binnen 24 uur waren we 150 adoptieouders rijker!
  3. Nog eens 24 uur later stonden er minstens zoveel mensen op de reservelijst. Op 3FM vertelde initiatiefnemer Jurjen van den Bergh meer over het pas ontstane initiatief.
  4. En niet alleen de nieuwe adoptieouders hadden er zin in, ook de Kamerleden reageerden enthousiast: het duurde niet lang of de koffieverzoeken en uitnodigingen voor rondleidingen in de Kamer volgden. Er kwam zelfs een uitnodiging voorbij om samen naar een concert te gaan!
  5. Uiteraard riepen we de Kamerwatchers op om zich niet te laten inpakken of omkopen door al deze verzoeken vanuit de Kamerleden ;-)
  6. Aanvankelijk leerden we de Kamerleden vooral persoonlijk beter kennen via leuke weetjes. Hoogtepunt: de watcher van Leon de Jong ontdekte dat hij in een vorig leven meedeed (en ver kwam) in Popstars de Rivals.
  7. Gelukkig kon PVV-Kamerlid Léon de Jong de speurtocht van zijn Kamerwatch ook waarderen, zo was te lezen aan zijn enthousiaste reactie op zijn Twitter.
  8. En toen de portefeuilleverdeling langzaam bekend werd en de beëdiging plaats vond, kwamen er steeds meer praktische en politiek-inhoudelijke tweets. De watchers werden zelfs al ingezet als vraagbaak voor andere Twitteraars (en sommigen probeerden via de Kamerwatcher zelfs hun politieke gelijk te halen)!
Like
Share

Share

Facebook
Google+