Hvorfor bliver man vegetar?

Flere og flere i dag er vegetar, eller vil gerne blive det. Hvorfor?

Embed

 1. Argumenter for at være vegetar:
 2. Der findes forskellige slags vegetarer, man kan selv vælge en af dem, men nogle typer af vegetar er sundere levestil end andre. Nogle bliver vegetar fordi det er sundere end ikke at være vegetar. Andre mennesker bliver vegetar fordi de synes dyr ikke har fortjent bare at blive slået ihjel eller det er synd for dyrene. Ligesom Peter Singer og Gary Francione's argumenter for at blive vegetar fra EMU. Andre bliver vegetarer af religiøse årsager bla. i hinduismen og buddhismen må man ikke slå levende individer ihjel, så derfor er vegetarisme meget populært i Asien.
 3. Hvorfor er man vegetar i nutidens Danmark?
 4. Peter Singer
 5. Gary Francione
 6. Argumenter imod at være vegetar:
 7. Som vegetar er der nogle ting som man ikke får, som man får kun fra kød og piller. Argumenterne for at være vegetar holder ikke. Nødder og frugter er jo også en slags æg, som ikke er spirret endnu. Og det med at dyr lider når de bliver slået ihjel, lider kryb, orme og andet kryb ikke også når vi slår dem ihjel med de midler vi har, fordi de er irreterende eller bare ulækre. Det med at nogle dyr har dårlige forhold, køb så ofte som muligt kød fra landbruger hvor landbruget er godt og har gode forhold overfor dyret. Réné Decardés sagde i 16-tallet: Mennesker er hævet over dyrene, da vi er det eneste væsen med bevisthed. Mennesket er unikt, og derfor skal vi bevare det og udnytte det til at tilfredsstille vores egne behov.

 8. Hvad er så det rigtige at gøre i følge religionerne Kristendom og Islam?
 9. I starten, sagde gud at han ville give planter og nødder til alt levende på jorden, men senere ændrede det sig pga. Noahs ark, da planter og nødderne vil være dækket af mudder, når de kom i land. Så herren sagde at nu måtte man spise alt.
 10. I Koranen står der også skrevet, at jorden er til for at dyrke planter, som dem der er levende kan spise. Hvis man skal spise kød, må det aldrig være svinekød og man skal bede en bøn imens dyret mister blodet og langsomt dør. Det er dog oftest rettroende muslimer der kun spiser halal slagtet kød i dag.
 11. De fleste kilder på nettet argumenterer for, at det er mere sundt at blive vegetar. Det kan være fordi at kødspisere ved at det er mere sundt st blive vegetar, men kan ikke leve uden at spise kød. Man skal spise hvad man har lyst til, ikke fordi det er sundt eller usundt eller hvad det end er, men fordi det er det man vil. Nyder man smagen af kød, skal man ikke bare blive vegetar fordi det er det sundeste. Jeg kan også godt forstå hvorfor man bliver vegetar. Kød er blevet dyrt, så derfor vælger man en billigere udvej. Man kan også blive vegetar fordi man bliver lidt ked af det på dyrets vejne, der vil jeg sige at hvis dyret ikke ved noget, har det ikke ondt, så derfor tror jeg at man godt kan tillade sig at spise kød. Jeg er dog imod halal slagtning, da dyret lider meget i den originale process. Jeg tror ikke kødproblemet kan løses, da det er så globalt og omfattende, vi vil aldrig kunne ikke tvinge folk i America eller Europa til at blive vegetar og stoppe med at spise kød. Det har altid været vores tro og opfattelse at spise kød, og mange vil ikke kunne stoppe det.
Like
Share

Share

Facebook
Google+