Vergelijken op voorwaarden is complete onzin

Het vergelijken van de verzekeringsvoorwaarden tussen aanbieders is complete onzin, of toch niet? Verschillende vergelijkingssites zweren dat het vergelijken van de voorwaarden het verschil kan uitmaken tussen een goede deal of een torenhoge pluk uit eigen zak.

Embed

  1. Stel dat je al een tijdje klant bent bij autoverzekeraar A. Om wat voor reden dan ook besluit je om over te stappen naar aanbieder B. Via een vergelijking online heb je een aantal stappen nagelopen, wat gegevens ingevuld en uiteindelijk de nieuwe polis afgesloten. Een aantal dagen later ligt je nieuwe polisblad op de mat en je denkt er verder helemaal niet over na. Het leven gaat fantastisch en als klap op de vuurpijl ga je ook nog een beetje jezelf verwennen door een nieuwe auto aan te schaffen. You're the man, suist er door je hoofd. Alleen is het toch weer jammer dat het niet heel het jaar door zomertijd kan zijn. En heb je anderhalf jaar later door een inschattingsfout een grote blunder gemaakt waardoor je strakke bolide nu total-loss is.

    Binnen no time weer op weg


    Het maakt niet uit denk je, ik heb toch een goede autoverzekering en binnen-no-time ben ik weer op weg. Helaas, pindakaas. Anderhalf jaar geleden bij het overstappen heb je niet zo goed opgelet. Je bent vergeten alle regels in acht te nemen welke keer op keer door verschillende vergelijkingsites wordt benadrukt. Lees goed de polisvoorwaarden bij het overstappen. Bij aanbieder A goldt er een aanschafwaardevergoeding van 2 jaar en bij aanbieder B was dit nog maar voor een periode van 1 jaar. Nu lacht de verzekeraar zich krom omdat er maar een uitkering uitgaande van de dagwaarde plus een bepaalde percentage, in de regel 10%, uitgekeerd hoeft te worden. Je snapt natuurlijk wel dat ook je premiekosten omhoog gaan. Ja, je bent eveneens vergeten om na te gaan wat de gevolgen zijn op de bonus/malusladder en je hebt als klapper op de vuurpijl van pech ook nog eens geen no-claimbeschermer aanvullend afgesloten. Alle gekheid op een stokje. Wij schrijven er wel heel grappig over, maar dit kan in veel gevallen een hele nare ervaring zijn. En voor velen is dit ook helemaal geen doemdenken. Ga daarom altijd de polisvoorwaarden na. Via verschillende top vergelijkingssites zoals: Independer.nl, Verzekeringssite.nl en  Autoverzekeraarsvergelijken.com  kan je zelfs om ondersteuning vragen bij nader uitleg over de voorwaarden. Doe dit dan ook als je bijvoorbeeld het taalgebruik niet snapt.

    Hulp nodig bij de polisvoorwaarden van de ANWB autoverzekering?

  2. ANWB, naast deskundige schadeservice ook een uitstekende verzekeraar. In geval van schade wordt u zo snel mogelijk weer op weg geholpen. Ook voor de polisvoorwaarden kunnen de medewerkers van ANWB u verder op weg helpen.
  3. About writer: Talha is een proactieve copywriter die graag de uitdaging aangaat om een beter resultaat te realiseren. Met een interesse verdeeld over een breed vlak binnen het marketing geheel, gaat de voorkeur uit richting content.
Like
Share

Share

Facebook
Google+