Embed

 1. 17:30 uur: Dit liveblog is nu gesloten.
 2. 15:15 uur: Trump weigerde vandaag tijdens een onderhoud met de pers in het Witte Huis te spreken van terrorisme. ,,Een zieke man, een gedementeerde man. Veel problemen, denk ik. We gaan hem heel intensief bekijken", aldus de president.
 3. 15:00 uur: President Trump heeft aangekondigd nu nog niet over de Amerikaanse wapenwetten te willen praten. Dat komt later wel, zei hij twee dagen nadat Stephen Paddock in Las Vegas 59 mensen doodschoot en 527 anderen verwondde. Trump noemde de 64-jarige dader dinsdag een heel erg zieke man.
 4. 14.14 uur: Groothertog Henri van Luxemburg heeft zich vandaag gevoegd bij de lange stoet van staatshoofden die zich tegenover de Amerikaanse president Donald Trump hebben uitgesproken over de schietpartij en het bloedbad in Las Vegas. ,,Geschokt door de tragische schietpartij in Las Vegas, willen de groothertogin en ik, samen met de bevolking van Luxemburg onze condoleances aanbieden aan u, aan de families en het Amerikaanse volk in deze tijd van lijden. Onze gedachten zijn bij de vele slachtoffers, hun families en vrienden, en bij iedereen die is getroffen door deze vreselijke aanval", aldus de boodschap.
 5. 13.35 uur: Stil, niet sociaal, een raar gevoel voor humor. Maar niet gewelddadig. Zo omschrijven buren schutter Stephen Paddock.. ,,Hij was een vriendelijke kerel. Weliswaar een beetje maf, maar een vriendelijke kerel."
 6. 13.25 uur: Op de Donald Trump-fanpagina van de populaire Amerikaanse site Reddit is het contrast, tussen de reacties vóór en nadat bekend werd dat de dader een oude witte man is, groot.
 7. Imgur: The most awesome images on the Internet
  Imgur: The most awesome images on the Internet
 8. 13.00 uur: Ook de Engelse tennisster Laura Robson was getuige van de schietpartij in Las Vegas. De nummer 249 van de wereld overleefde de aanval. Robson is naar eigen zeggen wel in shock.
 9. 12.13 uur: Las Vegas verenigt zich om de slachtoffers van de afschuwelijke schietpartij te steunen. Ze hebben al bijna 3 miljoen dollar opgehaald en schuiven urenlang aan in de wachtrijen voor de bloedbanken om bloed te doneren. Ze zamelen ook water, eten en dekens in.
 10. 11.19 uur: Charleston Hartfield (34) is één van de 59 slachtoffers. De politieagent, American football-coach en legerveteraan stond onder zijn jeugdige spelertjes bekend als Coach Chucky. ,,Ik ken geen betere man dan Charles", zegt vriend Troy Rhett tegen de Las Vegas Review Journal. ,,Hij was de meest oprechte Amerikaan die ik ooit ontmoet heb."
 11. Imgur: The most awesome images on the Internet
  Imgur: The most awesome images on the Internet
 12. 10.40 uur: Dit zijn de slachtoffers van de schietpartij in Las Vegas.
 13. 10.23 uur: President Donald Trump noemt de schietpartij een 'act of pure evil'. Hij weigert in discussie te gaan over de huidige wapenwet, waar veel kritiek op is.
 14. 9.49 uur: De Eiffeltoren gaat op zwart voor de slachtoffers in Las Vegas en Marseilles.
 15. 9.29 uur: De Australische Brian Hodge verbleef in de hotelkamer naast die van de 64-jarige Stephen Paddock. Hij kan niet geloven dat hij naast een kamer sliep waar 23 wapens lagen. Hij bleef ongedeerd.
 16. 9.23 uur: Ziekenhuizen zijn overspoeld met slachtoffers van de schietpartij, 527 gewonden in totaal. Volgens doktoren zijn de schotwonden zo ernstig dat ze meteen door hadden dat ze niet veroorzaakt werden door wapens die normaal op straat gebruikt worden. ,,Dit was een wapen dat heel veel schade aanrichtte."
 17. 8.45 uur: Ook voor de 90-jarige moeder van de dader kwam het nieuws als een schok. ,,We zitten nu thuis en hopen dat niemand ons komt aanvallen."
 18. 8.41 uur: Las Vegas vertoont de sporen van wat angstaanjagend veel op oorlog leek, maar het blijft een pretpark voor volwassenen. Lees hier meer.
 19. 8.38 uur: Theresa May, premier van het Verenigd Koninkrijk, spreekt zich uit.
 20. 8.25 uur: Op de Strip zijn de slachtoffers herdacht.
1
Share

Share

Facebook
Google+