Embed

 1. 22.00 uur: Dit was het! De roast van Giel. Wie zal er volgend jaar het slachtoffer zijn?
 2. 21.52 uur: ,,Gijs, dat van al mijn radiocollega's jij hier staat, dat is natuurlijk een regelrechte belediging", begint Giel zijn roast.

  ,,De enige Pannekoek die zwarter was, dat was je vader na zijn crematie"
  , zegt Giel, vrij op het randje, over de overleden vader van Peter Pannekoek. Ook het 'waterhoofd' van Henry van Loon komt aan bod. Giel is wel te spreken over Jennifer Hoffman, met wie Van Loon lange tijd een relatie had.
 3. Giel over Lange Frans: ,,Je teksten waren weer net als vroeger, compleet inhoudsloos".

  Ook Sylvana komt aan bod.
  ,,Ik ben geen racist"", zegt hij. Ik heb je vergeleken met een aap, en dat had ik nooit moeten doen. Je bent eerder een kakkerlak. Ik kom nooit meer van je af. De vraag was: heb ik mijn lesje geleerd? Ja. Ik weet nu waar mijn grenzen liggen. Ga ik er iets mee doen? Nee. Als het uit mijn bek komt, en het ontploft, dan weet jij: die zit fout. Dus luister elke ochtend naar Veronica." - Giel weet zijn show nog even te promoten.
 4. 21.50 uur: Gijs Staverman kondigt Giel aan. ,,Er is veel gezegd, maar geen sorry". Hier is de dj die meer vijanden heeft dan Veronica luisteraars!
 5. 21.45 uur: JeBroer is aan de beurt. ,,Peter. JeMoeder", is het begin.

  ,,Nu nog een nieuw tussenschotje voor je neus en een nieuwe lever, en je bent weer de oude", aldus JeBroer over het nieuwe haar van Lange Frans.

  De dikke pens van Dennis Weening wordt ook niet achterwege gelaten. ,,Blind naar de top, een programma dat perfect jouw carrière beschrijft." ,,Laat het rappen aan rappers over", vertelt hij tegen Kaj. ,,Dat geldt trouwens ook over jou Lange Frans!"

  'Zwarte Piet is voor Sinterklaas wat Sylvana is voor de politiek: bloedirritant en totaal ongeloofwaardig.' Sylvana Simons moet het er maar mee doen.
 6. JeBroer weet er ook nog een hitje uit te persen. Niet geplaybackt. Zegt hij zelf.
 7. 21.38 uur: Sylvana is aan de beurt. Wat gaat ze zeggen over Giel en zijn apengrap? Soundos komt er in ieder geval niet goed vanaf.

  Nu komt Giel: ,,Je sorry's zijn nog minder waard dan de Surinaamse gulden". Giel krijgt de wind van voren. ,,Als je een echte vent bent ga je ook naar de moskee met een varken onder je oor."

  Geen hard feelings, zegt Sylvana. ,,We only roast the ones we love.
  En ja.. Soms moeten we af en toe eens wachten met het optrekken van die klep."

  Een knuffel sluit de roast van Sylvana af. Het lijkt gemeend. Gijs Staverman ziet de liefde wel.
 8. 21.25 uur: De jongste van het stel is aan de beurt. Kaj van der Ree. Hij begint er maar meteen mee dat hij met één youtube-video meer kijkers heeft dan Comedy Central in een half jaar. 'Funny 'cous it's true...?'

  Echt bekend is hij inderdaad niet. Veel twitteraars vragen zich wie Kaj is. Misschien ligt het aan de gemiddelde leeftijd op Twitter. Gijs Staverman wordt vergeleken met de Enzo Knol van je oma.

  De jonge zanger weet verder de zaal prima mee te krijgen. De kamelenteen van Soundos komt ook nog even aan bod. Verder wordt er een hoop afgevloekt.
 9. 21.15 uur: 'De held van vorig jaar' Peter Pannenkoek is aan de beurt. Hij kan het niet laten om zijn succes van vorig jaar nog eens aan te stippen. En niet onterecht. Kijk hier nog eens de roast van Gordon terug.
 10. Giel Beelen zijn relatie met een jonge vrouw komt weer tevoorschijn. Peter Pannekoek: ,,Giel, je had eens een relatie met een meisje van 17, dat je had ontmoet in het vliegtuig. Wat idioot is; als ik in een vliegtuig een kind hoor janken, ga ik me ergeren. Jij gaat kijken of het een lekker wijf is!"
 11. Peter: ,,Giel, jij laat zien dat geld écht niet gelukkig maakt. Het is je innerlijk dat een make-over nodig heeft. Je bent veel lelijker van binnen dan van buiten, en met jouw kop is dat een prestatie. Je ziet er uit als een mislukte reageerbuisbaby!"
 12. Over zijn mede-gasten is Peter niet écht te spreken. Zouden zijn allemaal zijn uitgekozen door Kemna Casting? Het haar van de gasten, de jurk van soudos (heb je pino opgegeten?)
 13. Blij met zijn collega Henry is Peter ook: 'Toen ik Henry voor het eerst ontmoette dacht ik, waar ken ik hem ook al weer van? Oh ja, ik had de vorige dag een gezichtje op mijn lul getekend'.
 14. Peter neemt het op zijn eigen manier op voor Sylvana Simons: ,,Soms denk ik: is dat je huidskleur, of is het de dagelijkse bak stront die elke dag over je heen wordt gegooid?"
 15. 21.10 uur: Soundos is aan de beurt. De cabaretier van Marokkaanse afkomst gaat meteen vol los op Peter Pannekoek en zijn volgens haar geringe lengte.

  Ook rapper JeBroer
  komt aan bod, die tot nu toe vrij onderbelicht werd. De vriendin van Lange Frans is ook weer onderdeel van gesprek. Haar actie met geladen pistool zijn ze bij The Roast nog niet vergeten. Soundos waagt er ook een abortusgrap aan. De pokdalige huid van Giel zou het gevolg zijn van de breinaalden... Uit de zaal klinkt een 'oohhhh'.
1
Share

Share

Facebook
Google+