Embed

 1. 18.55 uur: De storm is gaan liggen en daarmee komt er ook een einde aan ons liveblog. Lees hieronder terug hoe de soms extreem krachtige wind over Nederland trok.
 2. 18.35 uur: Zoals verwacht heeft de storm van vandaag nauwelijks invloed op de files. Door de kerstvakantie zijn er veel minder mensen op de weg. Op dit moment staat het alleen in Amsterdam behoorlijk vast en dat komt door een beschadigde tunnel.
 3. 18.27 uur: De Oosterscheldekering gaat weer open. Eerder werd ook de kering De Ramspol in de buurt van Kampen al weer open gezet.
 4. 18:15 uur: Alleen in het noordwesten en noorden van het land is nog enige voorzichtigheid geboden. Er worden daar nog zware windstoten (75 -100 km/uur) verwacht en code geel is van kracht. In de loop van de avond neemt de wind geleidelijk af.
 5. 18.01 uur: Het ging er even stevig aan toe vandaag. Op onderstaand kaartje is te zien hoe krachtig de wind op diverse plekken was.
 6. Imgur: The magic of the Internet
  Imgur: The magic of the Internet
 7. 17.34 uur: Tijdens de avondspits heeft het verkeer nog te maken met wat windstoten en buien met mogelijk hagel en onweer. Een echt drukke spits zit er volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) niet in, mede door de kerstvakantie.
 8. 17.01 uur: De afnemende wind heeft ook gevolgen voor de diverse afsluitingen. De verwachting is dat de weg over de dijk Enkhuizen-Lelystad snel weer open gaat.
 9. 16.50 uur: De storm van vandaag was de tiende van deze eeuw Op Vlieland werd enkele uren achtereen windkracht 10 gemeten. De hoogste windstoten werden gemeten op Vlieland (124 km/uur), de Houtribdijk (119 km/uur en op Texelhors en in IJmuiden (118 km/uur).
 10. 16.45 uur: Hoewel de storm nu echt voorbij is, blijft het aan zee en in de kustprovincies nog een tijd onrustig. Tot aan de avond zijn nog windstoten mogelijk tot 100 kilometer per uur. In de avond zwakken de windstoten af naar 80 kilometer per uur.
 11. 16.37 uur: Ook het koningshuis is inmiddels 'geraakt' door de storm. Een boom is door het hek gevallen van kasteel Drakensteyn, de residentie van prinses Beatrix, langs de Hoge Vuurscheweg in Lage Vuursche.
 12. 16.26 uur: Weerplaza en het KNMI nemen afscheid van de waarschuwing code oranje. De storm is voorbij, maar lokaal kunnen er nog wel zware windstoten voorkomen.
 13. 16.21 uur: Hoog bezoek voor de gesloten Maeslantkering. Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen komt persoonlijk een kijkje nemen.
 14. 16.06 uur: Het sluiten van de stormvloedkeringen blijkt een toeristische attractie op zich. Bij Rozenburg is zelfs een kijkersfile ontstaan.
 15. 15.56 uur: Het is even afwachten hoe de laatste stuiptrekkingen van de storm uit gaan pakken voor het verkeer. Rond Schiphol en Amsterdam rijden er op dit moment in ieder geval minder treinen door stormschade.
 16. 15.40 uur: Museumboot De VerhalenArk die door de storm in de haven van Urk van zijn ligplaats was losgeslagen, is inmiddels weer onder controle. Volgens de gemeente veroorzaakte de replica van de Ark van Noach 'behoorlijk grote schade', maar zijn er geen gewonden gevallen.
 17. 15.33 uur: De zware storm was volgens Weeronline rond 15.00 uur 'echt voorbij'. Wel blijft het aan zee en in de kustprovincies nog een tijd onrustig. Tot aan de avond zijn nog windstoten mogelijk tot maximaal 100 kilometer per uur.
Like
Share

Share

Facebook
Google+