As seen onFavicon for https://www.ad.nlad.nl

Sinterklaas komt aan in Rotterdam

Embed

 1. Dit liveblog is nu gesloten.
 2. 15:30 uur: De kinderen vermaken zich op het plein met allerlei activiteiten: met een elastiek de lucht in springen of traditioneel ringsteken. Sinterklaas neemt ondertussen afscheid, want hij heeft 'nog een hoop dingen te doen in Rotterdam'. Maar hij heeft één grote boodschap voor alle kinderen: ,,Jullie mogen vanavond allemaal, maar dan ook allemaal je schoen zetten. En nu op naar 5 december, pakjesavond!''
 3. Imgur: The most awesome images on the Internet
  Imgur: The most awesome images on the Internet
 4. Imgur: The most awesome images on the Internet
  Imgur: The most awesome images on the Internet
 5. 15:00 uur: Op het Grotekerkplein is het feest inmiddels begonnen. Sinterklaas is gearriveerd. De sfeer zit er goed in. Uit de speakers schalt: Zie ginds komt de stoomboot. Sint maakt een praatje met de kleintjes en de Pieten delen pepernoten uit.
 6. Imgur: The most awesome images on the Internet
  Imgur: The most awesome images on the Internet
 7. Imgur: The most awesome images on the Internet
  Imgur: The most awesome images on the Internet
 8. Imgur: The most awesome images on the Internet
  Imgur: The most awesome images on the Internet
 9. 14:30 uur: De helft van Sints pieten bestaat dit jaar uit roetvegen. AD-verslaggever Salwa van der Gaag signaleerde dit vrolijke trio in het centrum van de stad. Binnen twee jaar bestaat 90 procent van het aantal pieten uit roetvegen.
 10. 13:50 uur: Ondertussen lijkt in Rotterdam de demonstratie nu wel voorbij te zijn. Sinterklaas is aan zijn tocht door het centrum van de stad begonnen. Er is niemand aangehouden: ,,Dat is wel het laatste dat we willen op een dag als vandaag. Het is een kinderfeest", aldus een politiewoordvoerster.
 11. 13:50 uur: In Spijkenisse werd de intocht gevierd met uitsluitend Zwarte Pieten. De intocht verliep gemoedelijk. 'Zo hoort een intocht te zijn', aldus een tevreden bezoeker.
 12. 13:35 uur: Sint maakte vandaag ook zijn opwachting in Spijkenisse. Deze intocht verliep rustig. Zie hier de video van de kinderen die in spanning afwachten op zijn komst.
 13. 13:30 uur: De demonstranten lopen onder begeleiding van de politie van de Erasmusbrug af. Ondertussen wordt gescandeerd: 'Zwarte Piet is zwart verdriet',
 14. 13:26 uur: Op verschillende plekken in Rotterdam zijn Pieten gesignaleerd!
 15. Imgur: The most awesome images on the Internet
  Imgur: The most awesome images on the Internet
Like
Share

Share

Facebook
Google+