Embed

 1. 23.25 uur: Dit liveblog is beëindigd. Dit zijn de hoogtepunten:

  - De beginstand van de actie vandaag was ruim 5 miljoen.
  - Bekende Nederlanders namen de hele dag telefoontjes aan van mensen die wilden doneren.
  - Om 20.30 uur stond de teller op 8,9 miljoen euro.
  - De eindstand om 23.00 uur was ruim 13 miljoen.
 2. 23.20 uur: Rode Kruis-directeur Gijs de Vries reageert: ,,Wat een fantastische dag en wat een geweldige opbrengst. Nederland staat vandaag schouder aan schouder voor de slachtoffers van die allesverwoestende orkaan.''
 3. 23.05 uur: De inzamelactie voor Sint-Maarten heeft voorlopig 13.348.158 miljoen euro opgebracht
 4. Imgur: The most awesome images on the Internet
  Imgur: The most awesome images on the Internet
 5. 22.25 uur: De laatste voorlopige tussenstand van vandaag wordt rond 23.05 uur bekendgemaakt volgens presentator Art Rooijakkers.
 6. 22.18 uur: Elf Nederlandse gemeenten doneren gezamenlijk 326.832 euro aan het fonds voor de slachtoffers van Sint-Maarten.
 7. 21.55 uur: Ook het Koninklijk Huis stuurde een afgevaardigde naar het belpanel in Beeld en Geluid. Prins Pieter-Christiaan zit klaar om telefoontjes aan te nemen.
 8. 21.13 uur: De BN'ers zetten een eindsprint in op sociale media. Zo plaatste Karin Bloemen deze foto van Irene Moors en haarzelf in Beeld en Geluid en vroeg Laura Ponticorvo nogmaals om hulp.
 9. 20.37 uur: Nieuwe tussenstand: we zitten nu op 8,9 miljoen euro.
 10. 20.10 uur: Volgens de NOS is er geen sprake geweest van een stormloop van mensen die geld komen brengen of inbellen met hun donatie. ,,Het loopt nog niet echt storm, het is op sommige momenten echt rustig geweest'', aldus verslaggever Lidwien Gevers.
 11. 19.40 uur: Het Internationaal Olympisch Comité richt een noodfonds op om de sportinfrastructuur op onder meer Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius na de orkaan te helpen herstellen. Er is een bedrag van 1 miljoen dollar (bijna 850.000 euro) vrijgemaakt voor het gehele getroffen Caribische gebied.

  ,,Al onze sympathie en gedachten zijn met de slachtoffers en de families die familieleden hebben verloren in deze natuurramp en met degenen die hun huizen en levensonderhoud hebben verloren'', aldus IOC-voorzitter Thomas Bach.
 12. 18.10 uur: Hoe staat het eigenlijk op dit moment met de noodhulp aan Sint-Maarten? Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken brengt het nogmaals in kaart.
 13. 17.45 uur: Tot nu toe is ruim zeven miljoen euro opgehaald voor hulp aan Sint-Maarten. De teller staat op 7.347.280 euro. Bij de vorige tussenstand, vroeg in de middag, bedroeg het opgehaalde bedrag nog ruim zes miljoen euro. Bij het begin van de actiedag was de stand 5,2 miljoen.
 14. Imgur: The most awesome images on the Internet
  Imgur: The most awesome images on the Internet
 15. 17.21 uur: De telefoons staan de hele dag roodgloeiend in Beeld en Geluid in Hilversum, volgens diverse bekende Nederlanders in het belpanel. ,,Het gaat continu door'', zegt presentator en wetenschapsjournalist Diederik Jekel tussen alle telefoontjes door. ,,Ik hoop dat het zo blijft, want er is gewoon heel veel geld nodig.''

  3FM-dj's Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen sluiten zich daarbij aan. ,,Het is hard werken'', grapt het radioduo.
 16. 16.21 uur: Wij helpen vandaag met zijn allen Sint-Maarten, maar het eiland deed jaren geleden hetzelfde voor ons toen wij het hard nodig hadden. In 1953 haalden de Antillen volgens Andere Tijden 1,5 miljoen gulden op nadat Nederland werd getroffen door de watersnoodramp.
 17. 15.25 uur: Paul Sanders van de NOS verbaast zich over de lage inloop van telefoontjes naar het telefoonteam vol BN'ers.
3
Share

Share

Facebook
Google+