Embed

 1. 14.00: Het liveblog is afgesloten
 2. Unox Nieuwjaarsduik 2017 | Aftermovie
 3. 12.55: Traditiegetrouw zijn in Scheveningen weer vele duizenden mensen de Noordzee in gerend voor een frisse duik. Om 12 uur was het zover, en doken de durfals bij een temperatuur van een graad of 7 het zilte nat in. De door vleesverwerker Unox gesponsorde nieuwjaarsduik in de Zuid-Hollandse badplaats is overigens niet de enige. Op zo'n 140 andere locaties werd ook gedoken en was het eveneens een spetterend feest. Veel winterse waterratten deelden hun duik, of de verkleumde afloop, op social media.
 4. 12.42: In dierenpark Burgers' Zoo in Arnhem is 2018 begonnen met de geboorte van twee Sri Lankaanse panters. De jongen kwamen in de eerste uren van het nieuwe jaar, tussen 00.30 en 03.00 uur, ter wereld.
 5. 12.31: History Channel maakte een overzichtsvideo van de nieuwjaarsvieringen overal ter wereld. Genieten!
 6. -
 7. 12.24: Niemand had vannacht een beter zicht op de nieuwjaarsviering als de astronauten van het internationale ruimtestation ISS. Vanaf een hoogte van ruim 400 kilometer wensen astronauten Joe Acaba, Scott Tingle, Norishige Kanai, and Mark Vande Hei iedereen een gelukkig nieuwjaar. In een filmpje blikken ze terug op het afgelopen jaar en delen hun favoriete momenten.
 8. 12.13: Ook Russen houden van een spetterend uiteinde, maar dat de kerstboom op het eiland Sakhalin de lucht in zou gaan, zat niet in de planning. De bijna 25 meter hoge verlichte constructie in het uiterste oosten van Rusland werd tijdens de festiviteiten geraakt door vuurwerk. Binnen minuten brandde het ding voor de ogen van duizenden toeschouwers tot op de grond af. Alleen het metalen frame bleef overeind. De bewoners hopen dat de brand geen slecht voorteken is.
 9. 12.00: Op sommige plaatsen komt het zonnetje door de nieuwjaarsbewolking heen. Een wandelingetje in de natuur, om alle oliebollen er weer af te lopen, kan zeker geen kwaad. De boswachters van Staatsbosbeheer nodigen je uit met een stralend bosplaatje en wensen je een dito nieuwjaar.
 10. 11.54: 's Werelds grootste klomp is tijdens de nieuwjaarsnacht ernstig beschadigd geraakt bij een brand, zo meldt RTV Oost. De klomp, die in de Overijsselse plaats Enter staat, is vier meter lang, 1 meter 70 breed en 1 meter 69 hoog. Een groep jongeren ontdekte de brandende houten schoen, die mogelijk door brandstichting of vuurwerk in vlammen opging. De brandweer kon niet veel meer uitrichten.
 11. 11.34: In de Duitse deelstaat Brandenburg zijn twee mannen om het leven gekomen door knalvuurwerk. Een 35-jarige man liep zware verwondingen op bij afsteken van vuurwerk in de plaats Gusow-Platkow. Hulp mocht niet meer baten. Hij overleed ter plekke. Een 19-jarige man kwam om bij het afsteken van zelfgemaakt vuurwerk in Kleinmachnow.
 12. -
 13. 11.19: In het hofstedelijke Haga Ziekenhuis zag om 04.43 de kleine Ella Estée Jahangir het levenslicht. Ze is daarmee de eerste baby die in 2018 in het Haagse hospitaal werd geboren. Of het ook de eerste baby van Nederland is, is nog niet duidelijk. Voor moeder Rina en vader Shahien kan 2018 al niet meer stuk. Van harte!
 14. 11.00: Ook in de vijftigste staat van Amerika is het nieuwe jaar aangebroken. Om 11 uur Nederlandse tijd barstte op de Hawaïaanse eilanden het vuurwerk om 2018 te verwelkomen los.
Like
Share

Share

Facebook
Google+