1. 18:40 uur: De avondspits verloopt opvallend rustig. Bij Amsterdam ontbreekt de avondspits volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) zelfs helemaal. ,,Er is geen enkele dagelijkse file'', aldus de VID, die stelt dat dit in de herfstperiode zeer uitzonderlijk is. Landelijk gezien verwacht de VID dat sprake is van bijna de helft minder files dan normaal.
 2. 17:21 uur: Surfers zagen vandaag hun kans schoon bij het strand nabij Harderwijk. De snelheid waarmee ze over het water schoten was heel hoog.Het is surfen voor gevorderden op het strand vandaag, meldt De Stentor die een verslag maakte.
 3. 17:02 uur: Het Verbond van Verzekeraars schat dat de storm voor enkele miljoenen euro's schade heeft veroorzaakt. ,,We moeten alle schadegevallen nog inventariseren, morgen hebben we daarvan een beter beeld'', zegt woordvoerder Rudi Buis. Uit een eerste inventarisatie blijkt dat de meeste schade ontstond door omgevallen bomen tegen huizen en op auto's en schuurtjes. ,,Ook hadden sommigen nog tuinmeubilair buiten staan wat voor schade zorgde. Buis raadt aan de komende tijd de dakgoot schoon te maken. ,,Er zijn veel bladeren van bomen gewaaid. Wanneer deze in de dakgoot blijven liggen en het gaat regenen kun je lekkages in je huis krijgen. Het is dus belangrijk om de ladder te pakken en de goot schoon te maken.''
 4. 16:53 uur: Bezoekers van de Efteling kunnen weer in de buitenattracties. Het park bij Kaatsheuvel had vandaag enkele hoge buitenattracties, waaronder achtbanen, uit voorzorg een tijdje gesloten vanwege de herfststorm. Rond 16.00 uur was de storm geluwd en konden de attracties weer open.
 5. 16:50 uur: IJmuiden had vandaag het record. De zwaarste windstoot, van 126 kilometer per uur, werd hier vanochtend gemeten. De stations Vlieland en Houtribdijk volgden met 117 kilometer per uur.
 6. 16:39 uur: De Verkeersinformatiedienst verwacht dat de avondspits rustiger dan normaal verloopt. De ochtendspits viel ook al mee. Veel forenzen bleven vandaag thuis. ,,Zij mengen zich ook niet in de avondspits'', aldus de VID.
 7. 16:08 uur: Op het onderstaande kaartje is te zien dat overal code oranje is ingetrokken. Alleen op Waddeneilanden is het nog van kracht. Op verschillende plekken waait het nog stevig. Wees voorzichtig dus als je de weg op gaat.
 8. 15:55 uur: De westenwind neemt vanavond af naar windkracht 4 tot 7, meldt Weerplaza. Verder is het wisselend bewolkt en valt er soms een enkele bui. De minima liggen tussen de 8 en 12 graden. Morgen wordt een koele dag met een middagtemperatuur van amper 15 graden.
 9. 15:36 uur: Op de Moerdijkbrug in de A16 nabij Rotterdam is een vrachtwagencombinatie geschaard. Het incident leidde tot zeker een uur vertraging voor het verkeer vanuit Rotterdam richting Breda. Ook op de N50 bij de Eilandbrug bij Kampen waaide een vrachtwagencombinatie van de weg. Uit het hele land komen meldingen van omgevallen bomen.
 10. 15:34 uur: Sommige mensen grepen de storm aan om lekker uit te waaien op het strand.
 11. 15:20 uur: Veel bruggen zijn gestremd vanwege de herfststorm. Volgens Schuttevaer zijn ook veel sluizen buiten werking gesteld. Zo zijn in Friesland zijn alle bruggen buiten gebruik. In Amsterdam gaat de Schellingwouderbrug niet open en ook in Zuid-Holland zijn veel stremmingen.
 12. 14:57 uur: Een woordvoerder van de Efteling hoopt dat alle attracties aan het einde van de middag weer open kunnen als de storm is geluwd. Teleurgestelde bezoekers hoeven hun geld niet terug te verwachten. ,,We hebben vanmorgen al vroeg aangegeven dat er attracties gesloten konden zijn vanwege de weersverwachting. Bovendien staat het ook buiten aangegeven, voordat je de Efteling binnenkomt.''
 13. 14:47 uur: De Friese boswachter Henk-Jan van der Veen twitterde onderstaande foto's en video van de pier van Holwerd. Ook in de noordelijke provincie is het weer zeer onstuimig.
Read next page