Nokia N9 - blindgyde eller motorvej mod fremtiden?

Nokia har netop fremvist deres N9-smartphone.Den kører MeeGo, et moderne styresystem som kan konkurrere mod iOS, Android og Windows Phone 7, men som netop pga. Nokias aftale med Microsoft om brugen af WinPhone er blevet henvist til en slags eksperiment-status.Så spørgsmålet er om de på mange måder fine UI-valg fra N9'en vil finde vej ud på Nokias Symbian-mobiler?

Embed

 1. I den officielle video gør de meget ud af deres 'swipe'-interface - et alternativt bud på hjemmeskærme.
 2. Nokia N9 - The Big Introduction - Swipe with Nokia's Beautiful New Smartphone
 3. Nokias danske pressemand var forbi med et par prototyper, som jeg fik lov at lege med et kvarters tid.
 4. Engadget har en lidt mere grundig gennemgang, og jeg må sige jeg er enig.

  MeeGo føles som et moderne smartphone-OS, skærmen var responsiv og AMOLED-flot, og selve telefonen ganske solid og smooth designet.

  Interfacet var - i modsætning til S60 og N8-balladen som jeg senest havde fat i - intuitivt og ganske nemt at finde ud af. På godt og ondt minder det temmelig meget om de andre derude - iOS og Android, sæføli - men har på centrale steder (swipe-hjemmeskærmen, fx) taget nogle andre valg som umiddelbart virker ret overbevisende.

  Vi glæder os til en mere grundig test senere...

 5. Det store spørgsmål er dog stadig, hvad dette tilsyneladende interessante bud fra Nokia skal føre til?
  Nu hvor der skal WinPhone på Nokias smartphones og MeeGo mest af alt skal fungere som en slags offentlig eksperiment er det bedste vi kan håbe på nok at de gode features fra N9 efterhånden vil sive ned på de lidt mindre smarte Symbian-mobiler...
Like
Share

Share

Facebook
Google+